Bükkaljai Mozaik - 2018. március 28.
Írta: Eleven Televízió   
2018. április 09. hétfő, 10:32
 
1848-49-es forradalom és szabadságharc - megemlékezés a bükkábrányi iskolában
 

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegtek a bükkábrányi iskola tanulói ünnepi műsorukkal március 14-én reggel 8 órától.
A Himnuszt követően a 2.osztályosok versekkel, táncokkal és prózai elemekkel színesített, hangulatos műsorát láthatták a gyerekek, pedagógusok és a jelenlévő szülők. A tanulókat Birinyiné Kleszó Anita és Szalai-Mészáros Tímea tanítónők készítették fel.
A műsorban közreműködött az iskola énekkara is, őket Molnár Sarolta tanárnő vezényelte.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Március 15-ei ünnepi megemlékezés Mezőkeresztesen
 

Csütörtökön,  március 15 -én öt órára várták az ünneplőket Mezőkeresztesen. A Március 15-i ünnepi megemlékezés fáklyás felvonulással indult, majd Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész, a József Attila Színház igazgatója Szép Ernő: Imádság című versét adta elő. Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő mondott ünnepi beszédet.
Az óvoda és a kamarakórus ünnepi emlékezése után a város intézményei, a pártok és civil szervezetek megkoszorúzták a Petőfi és Kossuth szobrokat.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Református bál Bükkábrányban
 

Református bált tartottak Bükkábrányban február 3-án, 19 órától az iskola ebédlőjében. Az estet a református presbitérium tagjai szervezték, abból a célból hogy támogassák az egyházközséget és a templomot.
Hajdú Ferencné tiszteletes asszony köszöntötte először a megjelenteket és a vendégeket. Szalai Szabolcs, Bükkábrány polgármestere és a bál védnöke is szólt pár szót, amiben méltatta az összefogást, ami a nemes cél érdekében jött létre. Ez után a megjelentek Titka Gitta és Nádaski Attila énekművészek műsorát élvezhették, akik előadásában Elvis Presley dalok, valamint népszerű magyar slágerek csendültek fel.
Az est fővédnöke Dudás Ferenc esperes, poroszlói lelkipásztor volt, aki pohárköszöntőjében a jótékonyság mellett felhívta a figyelmet, milyen fontos minden ember számára akár egy-egy "jó szó" is. A finom vacsorát jóízűen fogyasztották a vendégek, amit a bükkábrányi konyha dolgozói készítettek.
Az est alatt a talpalávalóról pedig Vanczák Árpád gondoskodott, akinek műsora alatt táncra perdültek a bál résztvevői. Természetesen a tombolasorsolás sem maradhatott el, 11 óra körül izgulhattak a jelenlevők, hogy az ő számukat húzzák ki.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com