Bükkaljai Mozaik - 2018. március 14.
Írta: Eleven Televízió   
2018. április 06. péntek, 09:12
 

Író-olvasó találkozó a kultúra napján Bükkábrányban

 

Január 22-e 1989-ben lett hivatalosan is kiemelt nap Magyarországon, ekkor ünnepeljük ugyanis a Magyar Kultúra Napját. Bükkábrányban évek óta szervez az önkormányzat kulturális programokat ezen a napon.
Ebben az évben 22-én hétfőn délután 5 órára vártak mindenkit a házasságkötő terembe egy író-olvasó találkozóra.
A program a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd Takács Katalin köszöntötte a megjelenteket. A rövid bevezető után Bubrik Zseraldina írónővel találkozhattak a jelenlévők, aki egyébként Bükkábrányban lakik és alkot hosszú évek óta. A vele folytatott beszélgetés során kiderült: eddig egy kötete jelent meg, egy másik pedig már a kiadónál várja, hogy a nagyközönség számára is elérhető legyen. Művei között egyaránt megtalálhatók a versek, a verses mesék, illetve a prózai művek is. Azek közül számtalan jelent már meg antológiákban, folyóiratokban.
A beszélgetést többször felolvasás szakította meg, melynek során Garad Annamária olvasott fel az írónő tollából származó verses és prózai alkotásokat.
Zárásként Szalai Szabolcs polgármester köszönte meg a vendégnek a tartalmas beszélgetést és kívánt további sikereket.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Farsangi forgatag a bükkábrányi iskolásoknál
 

Teltház várta a résztvevőket február 23-án a bükkábrányi iskolában, ahol 16 órakor kezdődött az idei farsangi mulatság. A rendezvényt a hagyományokhoz híven az iskola diákönkormányzata szervezte meg.
A 8. osztályosok nyitótáncával kezdődött a program, majd az 1. osztálytól kezdve a 7. osztályig közös produkciókat mutattak be az osztályok. Szebbnél szebb, ötletesebbnél ötletesebb jelmezek, és persze sok humor és vidámság jellemezte a műsorokat.
Az elsősök a Star wars című produkcióval készültek, majd a 2. osztály Aranylábúak és pom-pom lányok című jelenete következett.
A 3. osztály a vadnyugat hőskorába kalauzolta el a nézőket, a 4. osztály pedig a Cigányok és diszkópatkányok című jelenetével teremtett fergeteges hangulatot.
Az 5. osztály produkciója egy régi televíziós műsort idézett meg Én táncolnék veled címmel, ez után pedig a hetedikesek mutatták be János vitéz kalandjait kicsit rendhagyó, modern feldolgozásban.
Amíg a zsűri visszavonult, hogy kiossza a "Leg..." titulusokat az osztályoknak, addig mindenki a tombola sorsoláson izgulhatott egy-egy értékes nyereményért.
Mivel a hatodik osztályosok látványos, UV fényben előadott táncához teljes sötétségre volt szükség, az ő előadásukra a tombola sorsolás után került sor. Ezek után Szalai Szabolcs polgármester adta át minden osztálynak a jól megérdemelt emléklapot. Ennek kiosztása után pedig este nyolc óráig szólt a zene Varga Zoltán jóvoltából és mindenki kedvére diszkózhatott, mulathatott kifáradásig.
 

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com