Bükkaljai Mozaik - 2018. február 28.
Írta: Eleven Televízió   
2018. április 03. kedd, 11:27
 
Farsangi délelőtt a bükkábrányi oviban
 

Február 8-án délelőtt a bükkábrányi óvodát is hatalmába kerítette az ilyenkor szokásos vidám farsangi hangulat. A zenében és táncban bővelkedő program a csoportok jelmezes bemutatkozásával kezdődött. Az óvónénik közül is többen jelmezt öltöttek magukra ezen a napon.
A négy csoport tagjai előbb közösen szavaltak el egy-egy verset, majd mindenki egyénileg is bemutatta a jelmezét.
10 órára már a Lármafa Együttes két tagja érkezett a gyerkőcökhöz. A magyar népzenére épített interaktív műsorukban számos népdal kapott helyet. Ebéd előtt pedig kimondottan jól esett a közös tánc az óvónénikkel és az együttes tagjaival.
 Mivel pedig az egész délelőtt a farsangolás jegyében telt, az óvónénik előbb finom pogácsával, majd üdítővel kedveskedtek a nebulóknak. A tízórai után táncos, játékos szabad program várta a kicsiket.
 

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Alapítványi bál Mezőnyárádon
 

Február 10-én rendezte hagyományos jótékonysági bálját a Nyárádi Ifjúságért Közalapítvány és a Mezőnyárádi Gyermekekért Alapítvány kuratóriuma.
A bálon köszöntőt mondott Farkas Jánosné a Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola intézményvezetője.
Híven az eddigi évek hagyományához a bált nyitó műsor előzte meg. Elsőként a 8. osztályosok bécsi keringőjét láthatták a megjelenték. A gyermekeket Boda Zsuzsanna tanárnő készítette fel. A SkyDance SE növendékei akrobatikus rock&roll -t táncoltak több formációban is. A nyitótáncot a 8. osztályosok kezdték el szüleiket felkérve.
A jó hangulatról egész este Happy Band Party Zenekar gondoskodott és éjfélkor nem maradhatott el a tombolasorsolás sem, ahol a felajánlott értékes tárgyakból jutott a szerencséseknek.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Farsangi karnevál a mezőnyárádi iskolában
 

A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában idén is megrendezték farsangi bált, ahol a tanulók a zsűri, tanáraik, iskolatársaik és családjaik előtt adták elő műsorukat. A hagyományokhoz méltóan az est a végzősök keringőjével kezdődött a hercegi pár, Majnár Csenge Loretta és Orosz Timót vezetésével. Ezután kezdődhetett az osztályok jelmezes produkciói, a kicsiktől a nagyokig.
A sort az 1. osztályosok kezdték, akik kicsi legóknak öltöztek, de a továbbiakban láthatták a megjelentek az ételek háborúját, jellegzetes ünnepeink bemutatását és rengeteg izgalmas táncos előadást is. Az osztályok műsorai mellett szép számban jelentek meg egyéni jelmezesek is a tornateremben. A műsorok végén a zsűri kiosztotta a LEG- díjakat, a LEG-LEG-LEG-et az 5. osztályosok János Vitéz produkciója nyerte meg. Az eredményhirdetés után az est tánccal és tombolasorsolással folytatódott.
 

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com