Testületi ülés Mezőkeresztesen - 2018. 03. 29.
Írta: Eleven Televízió   
2018. március 30. péntek, 11:15
Havi rendes ülését tartotta a városvezetés Mezőkeresztesen március 29-én délelőtt, ahol összesen tizennégy napirendet tárgyaltak meg a testület tagjai.
Első napirendben Majoros János polgármester számolt be a legutóbbi ülés óta történt fontosabb eseményekről.
Ezen belül elhangzott, hogy egyeztetések folytak a repülőtérrel kapcsolatban, valamint a pályázatokkal kapcsolatban is voltak tárgyalások.
Mezőkeresztes Város 2017. évi egészségügyi helyzetének értékelése volt a második napirend témája. Ezzel kapcsolatban dr. Pécsi Katalin gyermekorvos, dr. Balázs Szabolcs háziorvos, dr. Falikejevics Marianna háziorvos, dr. Jakab Erika fogorvos, Antal Erika Bernadett védőnő és Szendrei Éva védőnő adtak be írásos anyagot, de csak Szendrei Éva jelent meg személyesen is.
Lakossági visszajelzések alapján felmerült, hogy két orvosnál is probléma van a rendelési idők betartásával. A polgármester elmondta, hogy a két orvossal egyeztetni fog a problémáról.
Harmadik fő téma az Egyesített Szociális Intézmény beszámolója volt az intézmény 2017. évi működésről.
Az erről szóló írásos beszámoló szintén írásban került beadásra és ennek alapján elfogadásra.
Negyedikként az Egyesített Szociális Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzatának, Szakmai Programjának és Házirendjének elfogadása történt meg
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Beszámoló az Integrált Közösségi Szolgáltató Tér 2017. évi működéséről. Ez volt az ötödik napirend.
Az ülésen jelen volt Pónuzs Andrea, aki írásban nyújtotta be a beszámolót.
A Kulturális Bizottság elnöke elmondta, hogy a jövőben talán hatékonyabban lehetne programokat szervezni az IKSZT, a könyvtár és a tájház összevonásával, illetve fejlesztésre szorulna az elavult hangtechnika is.
Tájékoztató a Polgármesteri Hivatal 2017. évi szakmai tevékenységéről, valamint a 2017. évi adóbevételek alakulásáról, ez volt a hatodik fő téma.
A dr. Szombati Csaba Gábor jegyző által beadott írásos anyag minden területre részletesen kiterjedt és elfogadásra került.
Hetedikként az Ügyrendi, Oktatási és Kulturális Bizottság, Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, Szociális és Egészségügyi Bizottság 2017. évi tevékenységéről szóló beszámolót hagyták jóvá a testület tagjai.
Nyolcadikként padig Mezőkeresztes Város Önkormányzatának 2018. évi Közbeszerzési Tervének elfogadása történt meg.
Ezt követően az óvodai és bölcsődei beiratkozás időpontjának meghatározásán volt a sor. A döntés értelmében idén április 23-tól 27-ig, reggel 8 óra és délután 16 óra között lesz lehetőség a beíratkozásra.
Az óvodai felvételi körzethatárok megállapítása volt a tízedik, az önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának elfogadása pedig a tizenegyedik napirend.
Tizenkettedikként a Mezőkeresztes Városi Önkormányzat Központi Konyha intézményvezetői álláspályázatának elbírálása került a tagok elé.
Ezt korábban már többször tárgyalták ugyan, de az állásra azóta sem érkezett pályázat. Így a jelenlegi vezető megbízása került meghosszabbításra.
Az Észak-magyarországi Regionális Hulladékkezelési Önkormányzati Társulással kötendő munkamegosztási megállapodása került elfogadásra tizenharmadikként, majd az indítványok és javaslatok megbeszélésén volt a sor.

Ezt követően a tagok zárt ülés keretében tárgyaltak tovább.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com