Bükkaljai Mozaik - 2018. február 14.
Írta: Eleven Televízió   
2018. március 26. hétfő, 09:09
 
Luca napi hagyományok a bükkábrányi iskolában
 

Luca napján, december 13-án elevenítették fel az ehhez a naphoz kötődő szokásokat a bükkábrányi iskolában. Reggel, a nap nyitányakén a 3. és 4. osztályos gyerekek mutatták be a kotyolást. A tanulókat Gulyásné Orbán Mária tanítónő készítette fel.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Műfüves pályát avattak Mezőkeresztesen
 

Mezőkeresztesen műfüves futballpálya épült a kormány sportstratégiai fejlesztési programjának keretében. Az átadó ünnepséget Majoros János polgármester köszöntője nyitotta. Beszédében kitért a beruházás részleteire, miszerint a társasági adó felajánlások mellett az önkormányzati önerővel (ami 5.100.000 Ft volt) kiegészülve tudták finanszírozni az összesen 28.629.673 Ft összegű költségeket. Majd Tállai András parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, miniszterhelyettes gratulált Mezőkeresztes városának, amiért a város folyamatosan fejlődik.
Az ünnepélyes átadás után a Mezőkeresztes VSE labdarúgó szakosztály korosztályos csapatai vonultak fel a pályára, az U7-esektől egészen az öregfiúkig. Az első rúgást Tállai András végezte el, majd elkezdődött először a támogató cégek futball csapatai közötti torna, aztán a Mezőkeresztes VSE labdarúgói mérték össze tudásukat. Adonics István, a Sport Egyesület elnöke elmondta, hogy nagyon örülnek a pályának, hisz 8 korosztályos focicsapat van Mezőkeresztesen, és ezek edzéslehetőségeit javítja ez a beruházás. Jövőbeli terveik között szerepel egy óvodás csapat indítása is. A 22x44 méteres műfüves pálya az egész város rendelkezésére fog állni, ennek részletei még kidolgozás alatt vannak.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Ökumenikus istentisztelet Mezőkeresztesen
 

2018-ban az ökumenikus imahét január 21-28. között kerül megrendezésre. Az imahét anyagát a karibi keresztyén testvérek állították össze, amelynek a központi igéje így hangzik: „Jobbod, Uram, dicső az erőtől…” / „Uram, a jobbod kitűnik erejével…”
Az országos nyitó istentisztelet 2018. január 21-én, vasárnap 19 órakor lesz a Szent István Bazilikában. Szentbeszédet mond dr. Erdő Péter bíboros és igét hirdet Steinbach József református püspök, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa elnöke. A liturgiában a MEÖT tagegyházainak vezetői szolgálnak.
Minden imahétnek van jellegzetessége. Ezúttal a rabszolgaság, az emberi méltóság és a rasszizmus témáit járják körbe az érdeklődők.
A nyitó alkalom egyben az üldözött keresztényekért imádkozás napja is.
Mezőkeresztesen január 10 -én a katolikus 12 –én pedig a református templomban gyűltek össze a hívek közös imádságra.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com