2018. március 5 -én hétfőn 16 órától tartotta soron következő testületi ülését Bükkábrány község képviselő testülete az önkormányzat házasságkötő termében.
Az első napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat 2017. évi költségvetésének módosítását szavazták meg. A 2017. évi költségvetést 653.291.297 forint bevétellel és ugyanennyi kiadási főösszeggel egyhangúan elfogadta a testület.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben Bükkábrány Önkormányzat saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeiről tárgyaltak a tagok és fogadták el egyhangúan az előterjesztést.
A harmadik napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat 2018. évi költségvetésének megtárgyalására és elfogadására került sor. A tervezett bevételi és kiadási főösszeg 817.173.062 forint az idei évben. Idén jelentős EU-s beruházások indulnak meg a településen. Saját erős beruházást kevesebbet tervez idén a testület. Ami jelenleg saját erős beruházásnak van feltüntetve az egy raktárcsarnok építése a gázcseretelep helyére. Emellett közfoglalkoztatásba tervezték be a régi tűzoltószertár kialakítását. Ami még saját erős nagyobb összegű beruházás az az építési telkek kialakítása, amire 20 millió forintot terveztek be. Önerő van beállítva a Művelődési ház külső felújítására és a bányász múzeum kialakítására. 40 milliós visszafizetési igény keletkezett a tavalyi évi iparűzési adóból, ezért ebben az évben eleve kevesebbet terveznek rá. A napirendet egyhangúan támogatták a tagok.
A negyedik napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat 2018. évi Közbeszerzési Tervének elfogadására került sor. Azokat a beruházásokat érinti amik a közbeszerzési értékhatár fölött vannak. Az idei évben elvileg négy ilyen projekt lesz.
Az ötödik napirendben került sor Bükkábrány Község Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatának megtárgyalása, elfogadása. Törvényesség ellenőrzés alapján új rendeletet kellett alkotni. A jogszabályoknak megfelelően a változtatások beépítésre kerültek.
Hatodik napirendben a helyi önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló önkormányzati rendelet került elfogadása. Jogszabályi változások miatt volt szükség a módosításra.
A hetedik napirendben Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás Megállapodását kellett módosítani a mezőnagymihályi időközi választás kapcsán.
A nyolcadik napirendben szintén a mezőnagymihályi időközi választások miatt kellett az új polgármester nevét a Mezőkövesdi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási megállapodásában szerepeltetni.
A kilencedik napirendben Szavazatszámláló Bizottságok tagjainak, póttagjainak megválasztására került sor. Nagyrészt az előző években megszokott tagok kerültek ismét a bizottságokba.
A tizedik napirendben indítványok, javaslatok között szoba kerültek az aktuális pályázatok.
A Március 15 -ei programok, valamint az, hogy zajlik az Ősfa fesztivál előkészítése.
Lakossági észrevétel alapján a régi macskaköves útnál fejlesztik a közvilágítást hamarosan minden oszlopon lesz lámpa.
A nyílt ülés után zárt ülésen segélyeket, kérelmeket tárgyalt meg a testület.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com