Bükkaljai Mozaik - 2018. január 17.
Írta: Eleven Televízió   
2018. február 19. hétfő, 12:32
 
Karácsony a mezőnyárádi iskolában
 

December 22-én ünnepi díszbe öltözött a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskola díszterme. Ekkor került sor ugyanis az intézmény közös karácsonyi ünnepségére, amelyen a pedagógusok és a diákok mellett részt vettek a tanári kar volt tagjai, a hitoktatók, valamint az önkormányzat is képviseltette magát.
Az ünnepi műsort a zeneiskolások nyitották meg több műsorszámmal, őket pedig az iskola énekkara követte a színpadon. Ezek után az osztályok léptek fel. Ki dallal, ki rövid jelenettel, verssel, vagy éppen táncos paródiával örvendeztette meg a többieket.
Az osztályok műsora után egy dallal kísért, igényesen összeállított diavetítést nézhetett meg mindenki, melynek képei a suli mindennapi életéből lettek összeállítva a szeretet és az összetartozás jegyében.
Követve a sok éves hagyományt a tanári kar tagjai ebben az évben is egy dallal köszöntötték a diákokat, a szülői közösség pedig egy-egy apró ajándékkal kedveskedett minden tanulónak.
Legvégül Farkas Jánosné igazgató kívánt mindenkinek áldott, békés ünnepet.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Falukarácsony és pásztorjáték Bükkábrányban
 

Idén is nagy érdeklődés mellett került sor Bükkábrányban az önkormányzat által megrendezett falukarácsonyi ünnepségre december 19-én délután.
A zsúfolásig megtelt római katolikus templomban 17 órakor Szalai Szabolcs polgármester köszöntötte a megjelenteket és mondott ünnepi köszöntőt. Ezt követően Pál Dénes saját dalokból és feldolgozásokból összeállított ünnepi akusztikus koncertje aratott hatalmas sikert.
A koncert után a II. András téren is hatalmas tömeg gyűlt össze, ahol az önkormányzat megvendégelte a lakosokat. Több, mint 400 adag halászlevet, 1200 szelet bejglit, 50 liter meleg teát és 80 liter forralt bort osztottak szét az önkormányzat dolgozói a vendégek között, ami meglehetősen jól is esett mindenkinek az addigra igazi téliesre fordult esti hidegben.
Mindeközben Varga Zoltán jóvoltából kellemes karácsonyi zene segített mindenkinek még inkább ráhangolódni a közelgő ünnepre.

December 24-én este fél 8-kor a bükkábrányi római katolikus templomban az ünnepi szentmise előtt kezdődött a Jézus születéséről megemlékező, több száz éves hagyományokat felelevenítő misztériumjáték, közismertebb nevén a pásztorjáték. A gyerekek előadásához a hívek jóvoltából több helyütt népénekek társultak, tették még ünnepibbé a misztériumjátékot..
A jelmezbe öltözött gyerekek eljátszották a Megváltó születésének eseményeit egészen az angyali üdvözlettől a pásztorok hódolatáig.
A hittanosokat Nagyné Krokos Rita hitoktató készítette fel a szerepre. A pásztorjáték befejezése után Pálfi János plébános mondott köszönetet mind a felkészítőnek, mind az énekben közreműködőknek, mind pedig a szereplőknek a színvonalas ünnepi megemlékezésért.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Advent harmadik vasárnapja Mezőkeresztesen
 

Az egri cserkészek meghozták Mezőkeresztesre a Betlehemi Lángot, ami meggyújtotta a harmadik adventi gyertyát is. Az ünnepi műsor a Szent Család Énekkar jótékonysági koncertjével kezdődött a Magyarok Nagyasszonya Templomban. A sok-sok hangszert és énekest felvonultató előadást szép számmal tekintették meg a város lakosai. Az énekkar vezetője, Fügedi Gábor arról beszélt, hogy bár nehéz egy ilyen sok tagból álló csapatot fenntartani, nagyszerűnek titulálta hogy az emberek időt szakítanak rá immáron 9. éve.
A koncert után az egri cserkészek átadták a Betlehemi Lángot Dr. Linczenbold Levente atyának és Majoros János polgármesternek, aki a városi adventi koszorú előtt megtartotta ünnepi beszédét. A harmadik gyertya elhelyezése után, a Harmatcsepp Óvoda óvodásainak műsora következett, amiben Jézus születését adták elő.
Őket követte a Sárospataki alapfokú Művészeti Iskola mezőkeresztesi táncosainak produkciója.
Végül még az óvodások is visszatértek, hogy gyertyákkal a kezükben, tánccal köszöntség a harmadik adventi gyertya meggyújtását.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com