Bükkaljai Mozaik - 2018 január 10.
Írta: Eleven Televízió   
2018. február 19. hétfő, 11:00
 
Ünnepi istentisztelet Mezőnyárádon
 

A mezőnyárádi református gyülekezet tagjai december 17-én délután a helyi házasságkötő teremben gyűltek össze közös istentiszteletre.
Ez az alkalom még ugyan az adventi időre esett, ugyanakkor a karácsony hangulatát is idézte, előre vetítette. A közös alkalom énekléssel, imával kezdődött, majd Hajdu Ferencné lelkipásztor hirdetett igét. Beszédében kiemelte: a karácsony fénye csak Krisztussal lesz igazi fénnyé.
Az igehirdetést követően húsz hittanos gyermek verses műsorral emelte az ünnepi hangulatot, a műsor meghittségét a versek mellett énekes betétek is fokozták.
Az istentisztelet után a hívek ajándékkal kedveskedtek mindkét lelkipásztornak, majd pedig szeretetvendégségre várt mindenkit a közösség.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Karácsony a mezőkeresztesi óvodákban
 

December 20 -án tartották karácsonyi műsorukat a mezőkeresztesi József Attila úti Harmatcsepp Óvoda gyermekei. Minden csoport a pillangósok teremben gyűlt össze a feldíszített és ajándékokkal körülvett karácsonyfa mellett. Az ünnepség elején az intézmény vezetője köszöntötte a nebulókat, majd a pillangó csoport az óvónénik vezetése mellett egy kedves műsorral lepte meg a többieket. Azonban minden csoport készült rövid verssel, amit az előadás végén el is mondtak a többieknek. A csillagszóró fénye mellett az óvónénikkel közösen énekeltek egy dalt, illetve előkerültek a fa alól az addig ott rejtőző meglepetések is, melyekből minden csoportnak jutott bőven új játék a csoportszobába. Miután átvették a csomagokat, saját készítésű mézeskaláccsal kínálták egymást és a vendégeket a kicsik.

December 21-én délelőtt 10 órától került sor a Mezőkeresztesi Harmatcsepp Óvoda püspöki tagóvodájában a karácsonyi ünnepségre. A szépen feldíszített karácsonyfa alatt már sok-sok csomag várakozott, de mielőtt az ajándékok kibontására került volna sor a gyerekek előadták azt a kis műsort amivel készültek az óvónénikkel erre a napra. Elsőként a Katica csoportosok adták elő zenés, dalos műsorukat. A kicsik nagyon ügyesen és lelkesen mondták a verset, amivel meg is adták a nap karácsonyi hangulatát. A kis műsoruk zárásaként táncoltak majd Boldog Karácsonyt kívántak. Ezután a bölcsisek mutatták meg, hogy mit tanultak az elmúlt időszakban. Egy kis bejgli elfogyasztása után pedig elérkezett az idő, hogy minden csoport megkapja az ajándékát a fa alól, amelyet aztán a saját csoportszobáikba vissza vonulva kibonthattak, megnézhettek, és játszhattak is egy jót az új játékokkal.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Adventi est a bükkábrányi iskolában

 

December 21-én tartották meg a Bükkábrányi Arany János Általános Iskola jótékonysági adventi ünnepségét. A gyerekek már hetek óta készültek az estére, és izgatottan várták, hogy a közönség elé léphessenek.
Elsőként az énekkar köszöntötte a vendégeket a Fenyőfák alatt című dallal. Az elsősök egy vidám táncos műsorral készültek, amellyel a Télapót üdvözölték.
A kicsiket a másodikosok betlehemes játéka követte. A harmadikosok  egy ötletes táncos produkcióval készültek, természetesen náluk is a karácsony, az ajándékozás állt a középpontban, csakúgy mint a 4.osztályosok műsorában.
Az ötödikesek Lev Tolsztoj: Panov apó című tanulságos történetének átdolgozását mutatták be a közönségnek. A hatodikosok egy látványos fényjátékot adtak elő, majd a hetedikesek a fekete színház kellékeivel idézték meg a téli Bükkábrány világát. Az osztályok műsorai közül a legnagyobbak jöttek utoljára, a nyolcadikosok gyertyás táncot mutattak be. Az este első részét az énekkar dala zárta.
A folytatásban Bükkábrány főterén még egy közös dalt adtak elő a gyerekek és a pedagógusok, miközben fellobbant a negyedik adventi gyertya lángja is.
 

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com