Üléseztek a bükkábrányi képviselők - 2018. 01. 29.
Írta: Eleven Televízió   
2018. január 30. kedd, 12:21
Január 29-én délután testületi ülésre került sor Bükkábrányban. A községi vezetésnek ez alkalommal hat napirendet kellett megtárgyalnia.
Bükkábrány Község Önkormányzatának 2018. évi költségvetésének első körös tárgyalása volt az első fő téma. Az ezzel kapcsolatos írásos anyag, amely a főbb sarokszámokat tartalmazta, előre kiadásra került. Szalai Szabolcs polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a saját erős beruházásokat az idén meglehetősen óvatosan kell kezelni a saját források várható szűkössége miatt. Ami biztos beruházásnak tűnik az egyelőre egy raktár csarnok megépítése.
Az első körben tárgyaltakat egyhangú igennel fogadták el a testület tagjai.
Második napirend a képviselő testület 2018. évi munkaterve. Azt havi bontásban szintén előre megkapták a tagok.
Polgármesterek Klíma–és Energiaügyi Szövetségéhez történő csatlakozás. Ez adta a harmadik napirend témáját.
Tudni kell, hogy ehhez Bükkábrány polgármestere is csatlakozik, a települések pedig vállalják, hogy aktívan támogatják az EU azon célkitűzésének megvalósítását, hogy
2030-ra az üvegházhatást okozó gázok mennyiségét 40%-kal csökkentsék, illetve vállalják, hogy alkalmazkodnak a klímaváltozáshoz.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Negyedikként a polgármester idei szabadságolási tervéről volt szó. Ebben az évben összesen 43 nap szabadság áll a polgármester rendelkezésére. Ennek felhasználása előre be van tervezve, bár nagyban függ az év közbeni körülményektől is.
„Védjük meg településeinket, védjük meg hazánkat”. Ez a felhívás adta a következő megtárgyalandó témát. Ennek során a község önkormányzata határozott állást foglalt az erőszakos migrációval, illetve a migrációt segítő szervezetekkel szemben.
Végül az "Indítványok, javaslatok" témakörben a polgármester beszámolt arról, hogy az idén már öt olyan pályázatról lehet tudni, amelyek biztosan nyertek. Az elmúlt évben mintegy 1,8 milliárd forint folyt be különböző pályázatokból.
Szervezés alatt van továbbá több önkormányzati rendezvény is. Ezek közül az Ősfa Fesztivál az, amelynek a pontos időpontját is tudni lehet: a rendezvényre május 26-án kerül majd sor.
Szó esett továbbá arról, hogy a hiányos közvilágítás kijavítása érdekében folyamatos tárgyalások folynak a szolgáltatóval.
Legvégül pedig az alpolgármester hívta fel a figyelmét a televízió kameráján keresztül minden lakosnak arra, hogy az utakon keletkező hibákat, kátyúkat bátran jelentsék, azok kijavítását mihamarabb meg fogja oldani az önkormányzat.

Ezek után zárt ülésen folytatta a munkát a testület.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com