Testületi ülés Mezőkeresztesen - vágatlan felvétel
Írta: Eleven Televízió   
2018. január 25. csütörtök, 15:34
Január 25-én délelőtt 9 órától rendkívüli ülésre gyűlt össze Mezőkeresztes városvezetése. A képviselőknek ezúttal tíz napirendi pont került az asztalára.

Elsőként a Kácsi-patak medertisztítási ajánlatának megtárgyalása volt a téma. A megbeszélés során két helyi lakos is jelen volt. A korábban már megtárgyaltak értelmében helyszíni bejárás történt a patakmeder mentén.
Jegyzői javaslat szerint csak a mederben levő nagyobb fák kerülnek kivágásra ebben az évben. A közmunka program keretében 2019-ben történik majd meg a nádmentesítés és a tisztítás. A tervezetet egyhangú igennel fogadták el a tagok.

Mezőkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. évi munkaterve volt a második fő téma. Az erről szóló írásos anyagot korábban már mindenki megkapta havi bontásban. Ennek alapján került elfogadásra az éves terv.

A Mezőkeresztesi Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetői állásának meghirdetését hagyták jóvá harmadikként.
Erre azért van szükség, mert az intézmény jelenlegi vezetőjének megbízása 2018. májusában lejár. Az állás betöltésére
pályázatot ír ki az önkormányzat.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Következő napirend a Központi Konyha intézményvezetői állásának meghirdetése volt. Ezt a munkakört szintén megpályáztatja a városvezetés, immáron sokadik alkalommal , mivel itt leginkább a felsőfokú végzettség hiánya okoz problémát.

A polgármester 2018. évi szabadságolásának ütemtervét hagyták jóvá ötödikként.

Hatodik fő téma a Mezőkeresztesi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás felülvizsgálata volt. A testület tagjai erről is írásos előterjesztést kaptak. Ennek a megállapodásnak az elfogadására minden évben sort kell keríteni. Idén is az előző évi szempontok alapján folytatódik az együttműködés.

Felhívás Soros-féle ellenkampány támogatására, ez volt a hetedik napirend. Ide is, mint minden más önkormányzathoz felszólítás érkezett arra vonatkozóan, hogy foglaljanak állást a témában. A felhívás létjogosultsága kisebb vitát váltott ki. Végül a polgármester állásfoglalása értelmében arról kellett dönteni, egyetért-e a város a bevándorlás támogatásával, vagy sem. Keresztes végül egy tartózkodás mellett a migráció ellen voksolt.

Nyolcadikként az Észak-magyarországi Szennyvízelvezetési és kezelési fejlesztés megvalósítására irányuló konzorciumi megállapodás elfogadása történt meg.

"Hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Borsod-Abaúj-Zemplén megye teljes területén, különös tekintettel az elkülönített hulladék előkezelő rendszerre" tárgyú pályázat megtárgyalása volt a kilencedik a sorban.
A pályázat lényege, hogy Miskolcon egy nagy kapacitású válogató kerül megépítésre. Erre a beruházásra mondtak most igent a testületi tagok.

Az utolsó, "Indítványok, javaslatok" napirendben polgármesteri tájékoztató hangzott el arról, hogy idén is számos pályázat benyújtására lesz lehetőség a Leader Egyesületen keresztül. Ezek mind a civil szervezetek, mind pedig az önkormányzat részére biztosíthatnak pénzügyi forrást. Ez utóbbiak önrészének biztosítására egyhangú igent mondtak a testület tagjai.

 

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com