Év eleje - változások a településeken
Írta: Eleven Televízió   
2018. január 11. csütörtök, 11:53

Ilyenkor év elején televíziónk rendszeresen beszámol azokról a változásokról, amelyek az adáskörzetünk településein a leginkább érintik a lakosságot. Idén is körbe kérdeztük az önkormányzatokat: mi változik 2018-ban.
A változások köre nem mondható bőnek, viszont egy valamiről minden településvezetés beszámolt: a hulladék szállításban már az elmúlt esztendőben is jelentős változások következtek be, amelyek idén tovább folytatódnak.
Bükkábrány vonatkozásában a vegyes háztartási hulladékot tartalmazó kukákat továbbra is a hétfői napokon kell majd kihelyezni. A szelektív, a zöld és az üveg hulladék elszállítása a már kiadott és az interneten közzétett naptár szerint fog történni. Ezt a naptárt egyébként az Ábrányi Krónika következő számában is megtalálja majd mindenki.
Mezőnyárádon a vegyes hulladék szállítása minden héten kedden történik majd. A szelektív hulladék, a zöld hulladék és az üveg hulladék kihelyezésénél érdemes lesz követni itt is az éves naptárt, mely mindenki számára elérhetővé tesz az önkormányzat.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Mezőkeresztesen az előző évihez képest is több dolog átütemezésre kerül.
Az általános gyűjtőedényeket minden héten csütörtökön kell kitenni az ingatlanok elé. Tovább folytatódik március 1-től a zöld hulladék begyűjtése is.
A szelektíves zsákok elszállításában már jelentős változás lesz a városban. A korábban megszokott páros hét péntekje helyett a páratlan hét péntekére módosul az időpont.
Hasonló a helyzet az üveg esetében is: a korábban megszokott hónap utolsó szerdája, hónap első szerdájára módosul.
A lomtalanítás igényét a későbbiekben mindhárom településen mindenkinek egyénileg kell jeleznie a szolgáltató felé.
2018. január 01-től az ÉRV Zrt., vagyis a vízszolgáltató, teljes területére vonatkozóan is változás következik be a leolvasási és a számlázási rendben.
Lakossági felhasználókat érintő változás, hogy a bekötési vízmérővel rendelkező felhasználók esetében évente egyszer történik leolvasás, számlázásra pedig havonta kerül majd sor. Évi egy elszámoló számla és 11 db részszámla kerül kiállításra az átlagfogyasztásnak megfelelően.
Ha pedig bárkinek kérdése merül fel a szolgáltatásokkal kapcsolatban, azok
az önkormányzatoknál, illetve a szolgáltatóknál kérhetnek felvilágosítást.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com