Szent Borbála ünnepe Bükkábrányban (teljes felvétel)
Írta: Eleven Televízió   
2017. december 12. kedd, 00:00
Szent Borbálát évszázadok óta tisztelik védőszentjükként a bányászok. Az ő ünnepe mindig is a számvetés és a hálaadás napja volt.
Idén december 1-jén délután 14 órától kezdődött az az ünnepi megemlékezés a Bükkábrányi Bányaüzem központi telephelyén, amelyet a Himnusz meghallgatása után, Mata Tibor bükkábrányi bányaigazgató beszéde nyitott meg. Az igazgató beszédében felidézte az év folyamán jelentkező technikai nehézségeket és statisztikai adatokkal is szolgált a termelést illetően.
Ezt követően a különböző bányász vezetők és szervezetek, együttműködő partnerek koszorút helyeztek el a bányász hősök emlékhelyénél.
Ezek után az ünnepség a felolvasóban folytatódott. Itt dr. Derekas Barnabás, a társaság igazgatóságának elnök-helyettese ünnepi köszöntőjében kifejtette: jelentős nehézségekkel néztek szembe a bányákban és az erőműben is, de a kollektíva helytállt, stabilizálták a cég működését.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az elnök-helyettes számos kitüntetést és elismerést nyújtott át beszéde után a cég dolgozói részére.
Wolfgang Schneider, az igazgatóság elnöke többek között a céget érintő nehézségeket is említette beszédében, amelyeket a környezetvédelem és a vízgazdálkodás ró a bányákra és az erőműre.
Kora este a római katolikus templomban Pálfi János plébános celebrálta azt a szentmisét, amelyen szép számmal vettek részt az üzemek dolgozói. Az ünnepi alkalom a zászló behozatalával kezdődött, majd dr. Derekas Barnabás szólt Szent Borbála életéról, valamint a nevek felsorolása után egy perces néma tiszteletadásra kért fel mindenkit azok emlékére, akik a dolgozók közül az elmúlt esztendő során távoztak el az élők sorából.
A szentmisét a nemzeti Himnuszunk és a bányász himnusz közös eléneklése zárta.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com