Különleges kiállítás nyílt meg Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2017. december 07. csütörtök, 16:56
Játék- és óvodatörténeti kiállítás nyílt a mezőkeresztesi tájházban, a "Játék, az különös..." címmel. A megnyitón Bogárdiné Berecz Mária művelődésszervező, a tájház vezetőjének köszöntője után a Harmatcsepp Napköziotthonos Óvoda óvodásainak műsorával folytatódott, akik egy vidám vásári jelenetet adtak elő a megjelenteknek.
Czirják Károlyné nyugdíjazott óvodavezető beszédében megemlítette, régi álmuk válik valóra, hogy az óvoda emléktárgyait kiállíthatják. Továbbá kifejtette annak fontosságát, hogy a jövőt csak a múlt ismeretében lehet tovább építeni. A hagyományok megőrzése mellett, legfontosabb elemként a szeretetteljes pedagógiai munkát emelte ki.
Az ünnepélyes megnyitó végén Majoros János polgármester köszönte meg a szervezők áldozatos munkáját, hogy létrejött ez a felnőttek részére szép emlékekkel gazdag kiállítás.
A tájházban a megjelentek nosztalgiázva, jó kedvvel nézték végig a 30-40 éves játékokat, tárgyakat. Gundelné Kapusi Mariann óvónő, a kiállítás egyik összeállítója elmondta, hogy az emléktárgyak a két óvoda, az ott dolgozó óvónők és a tájház vezetőjének felajánlásaiból állnak össze, és várják a további tárgyakat, hogy a gyűjtemény további emlékekkel gazdagodhasson. A gyerekek számára is érdekes lehet megismerni szüleik gyermekkorából származó játékokat, akik kíváncsian néztek szét a korabeli darabok között. A kiállítás megtekinthető lesz a tájházban a nyári időszakig, előzetes bejelentkezéssel.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
 

 

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com