Bükkaljai Mozaik 2017. november 8.
 
Október 23. - megemlékezés Bükkábrányan
 

 A 61 évvel ezelőtti eseményekre, valamint a forradalom hőseire emlékeztek a bükkábrányiak október 23-án hétfőn a késő délutáni órákban.
A mostoha időjárás miatt ezúttal nem szabadtéren, hanem a hivatal házasságkötő termében került sor az ünnepi eseményre, amely nemzeti Himnuszunk eléneklésével kezdődött. Ünnepi beszédében Szalai Szabolcs polgármester méltatta a szabadságért harcolókat és elesetteket. A beszéd után a Hagyományőrző Egyesület népdalcsokrát hallgathatták meg a jelenlévők. Ezt követően Nagy István verse hangzott el Garad Annamária tolmácsolásában.
 Végül a hivatal melletti emlékműnél a helyi civil szervezetek, intézmények, pártok és egyházak helyezték el a kegyelet koszorúit, majd énekelték el közösen a Szózatot.

 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Október 23. - megemlékezés Mezőnyárádon
 

Október 20-án tisztelegtek az '56-os forradalom hősei előtt a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában, délután 13 órától. Az intézmény kistornatermében tartott megemlékezésen a tanulók felidézték a forradalom kitörésének napján történt eseményeket, a következő hetek harcait, a forradalom leverését.
A résztvevők 14 órára átvonultak a könyvtárhoz, ahol a Himnusz eléneklését követően elsőként Korpás Zoltán szavalta el Váci Mihály "Nem könnyebb a béke" című versét, majd Bárdos József Szabolcs, Mezőnyárád polgármestere mondta el ünnepi beszédét. Ezt követően önkormányzat, az intézmények, a pártok és civil szervezetek képviselői helyezték el az emlékezés koszorúit a könyvtár falán elhelyezett emléktáblánál. Az ünnepség a Szózattal zárult.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Szépkorúak köszöntése Mezőkeresztesen - 2. rész
 

A mezőkeresztesi önkormányzat október 6-án tartotta meg az Idősek Napját minden 70 év feletti helyi lakos számára az iskola ebédlőjében. Mintegy 140-et jöttek el a rendezvényre.
Délután három órakor kezdődött a köszöntő műsor a Szépkorúak Napja alkalmából. Elsőként Majoros János üdvözölte a megjelenteket, majd Tállai András miniszter-helyettes, országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket.
Külön köszöntötték a legidősebb megjelent hölgyet, Matiszkó Ferencnét, aki 1924-ben született, a legidősebb férfi pedig Gomba Barna bácsi, aki az idén tölti be 97. életévét. Mindkét ünnepeltnek virággal és ajándék csomaggal kedveskedett Majoros János és Tállai András.
A továbbiakban operettműsor szórakoztatta a szépkorúakat, majd őket az óvodások aranyos vásári komédiája és a Sárospataki Alapfokú Művészeti Iskola mezőkeresztesi táncosainak előadása követte.
A Mezőkeresztesi Gyermek Citerazenekar fellépése következett a sorban, majd a színpadi műsorok sorát a Jóbarátság Nyugdíjasklub műsora zárta.
A szépkorúak ezt követően fogyaszhatták el a finom estebédet, utána pedig Vitéz Bacsi József szolgáltatta a zenét koraestig.

 

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com