A Helyi Foglalkoztatási Együttműködés létrehozásának előkészítésén dolgoznak a mezőkövesdi járásban

2017. október 9-én tartotta meg első partnerségi ülését a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás által kialakítandó helyi foglalkoztatási együttműködés, melyen részt vettek a helyi munkaerőpiac szereplői, meghívott vállalkozások és érdekképviseleti szervezeteik, a helyi közszféra és civil szféra képviselői, valamint a konzorciumi partner B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Az ülésen a partnerek tájékoztatást kaptak a tervezett foglalkoztatási együttműködés tartalmáról, céljairól és tevékenységeiről.
A Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás „Helyi foglalkoztatási paktum a Mezőkövesdi járásban” című, TOP-5.1.2-15-BO1-2016-00001 azonosító számú projektje támogatást nyert helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozására a TOP-5.1.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések című felhívás keretében.
A 336 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt célja a Társulás településeit lefedő, a közszféra, üzleti szféra és a civil szféra széleskörű partnerségén alapuló helyi foglalkoztatási együttműködés (paktum) létrehozása és a kialakított stratégia mentén képzési és foglalkoztatási program megvalósítása a munkaerőpiac bővítése érdekében.

Hirdetés_______________________________________________________________________

 
Várhatóan a jelenlegi projektfejlesztés 2017 decemberi lezárását követően a projekt keretében a helyi vállalkozások munkaerőigényére alapozva 220 fő helyi hátrányos helyzetű álláskereső, közfoglalkoztatott és inaktív részesülhet munkaerőpiaci szolgáltatásokban, vehet részt képzésben és támogatott foglalkoztatásban munkaerőpiaci elhelyezkedésük érdekében. A fejlesztés eredményeként mintegy 72 fő kerülhet foglalkoztatásra az elsődleges munkaerőpiacon a 2018 és 2020 közötti megvalósítási időszakban.
A paktum Mezőkövesdi járás 23 tagtelepülésére terjed ki (Bükkábrány, Bogács, Borsodgeszt, Borsodivánka, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Csincse, Egerlövő, Kács, Mezőnagymihály, Mezőkeresztes, Mezőkövesd, Mezőnyárád, Négyes, Sály, Szentistván, Szomolya, Tard, Tibolddaróc, Tiszabábolna, Tiszavalk, Vatta).

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com