Ábrányi Ősz 2017. - a szépkorúak ünnepe Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2017. október 22. vasárnap, 00:00
Immár hagyománnyá vált, hogy az ősz beköszöntével a bükkábrányi önkormányzat vendégül látja a falu szépkorú lakosságát.
Szeptember 29-én délután 4 órára várták az idős lakosokat a Jánosházi Sándor Könyvtár és Szabadidőközpontba. A nagy számban megjelent időseket először Takács Katalin köszöntötte, majd Szalai Szabolcs polgármester ünnepi köszöntője hangzott el. A polgármesteri köszöntő után Tállai András a térség országgyűlési képviselője is szólt az egybegyűlt népes vendégsereghez, majd egy-egy tábla csokival is megajándékozta az ábrányi időseket.
A köszöntők után egy kitüntetés átadása következett. Lengyel József a helyi polgárőrség vezetője vehette át az önkormányzat által számára adományozott Bükkábrányért Érdemérmet Szalai Szabolcstól és Tállai Andrástól.
Ezek után került sor a település legidősebb női és férfi lakosának köszöntésére . A legszebb kort megélt hölgy Berta Jánosné Mariska néni, aki ebben az évben töltötte be 96. életévét. A férfiak közül a legidősebb Sós Sanyi bácsi, aki idén volt 91 éves. A legrégebbi házasok Fülöp Imréné Soós Edit néni és párja Imre bácsi akik idén ünnepelték 60. házassági évfordulójukat. Az említettek közül ugyan csak Sanyi bácsi volt jelen személyesen, de természetesen az önkormányzat a többieknek is eljutatta ajándékait.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A bükkábrányi óvoda gyermekei egy vidám zenés műsorral nyitották meg a műsorok sorát, majd a helyi iskolások néptánccsoportjának műsora aratott nagy sikert a vendégek körében. Őket a Bükkábrányi Hagyományőrző Egyesület népdalokból összeállított műsora követte, majd pedig Baksi Árpádné Rozika néni énekelt régi ismert dalokat, melyet a közönség a végén vastapssal kísért
A kultúrprogram után finom vacsora került a meghívottak asztalára, melyet a községi vezetés és az önkormányzat dolgozói szolgáltak fel és a központi konyha készített el. A vacsora alatti és utáni jó hangulatról pedig Vanczák Árpád gondoskodott zenével és dalokkal egyaránt.
A vacsorát követően még egy meglepetés várt az idősekre: Solymos Tóni az Express együttes énekese jól ismert régi slágerekkel tette még hangulatosabbá és vidámabbá az estét.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com