VII. Máté Napi Sokadalom Bükkábrányban (hosszabb összefoglaló)
Írta: Eleven Televízió   
2017. október 04. szerda, 00:00
Szeptember 23-án ismét megrendezésre került Bükkábrányban a már hagyományosnak számító Máté napi sokadalom, emlékezve a középkori vásártartási jogra. Az idén hetedik alkalommal várta az érdeklődőket az önkormányzat változatos, szórakoztató programokkal a délután folyamán.
13 órakor kerül sor a közelmúltban elkészült beruházások ünnepélyes átadójára a BMX pályán, illetve az új kerékpárút Béke úti feljárójánál. A Tornácos Ház udvarán előbb Szalai Szabolcs polgármester köszöntötte az egybegyűlteket ismertette az elkészült munkálatokat, valamint a jövőbeni terveket. Tállai András a térség országgyűlési képviselője pedig külön kiemelte a település központi szerepét a térségen belül. A köszöntők után került sor a szalagok átvágására és ezzel az ünnepélyes átadásra.
14 órakor a szokásos ünnepi felvonulás kezdődött meg az iskola udvaráról a község központjába. Ide megérkezve nem csak a helyi termékek bemutatója és vására, valamint népi gyermekjátékok várták az érdeklődőket, hanem számos egyéb program is. Elsőként a felvonulást is vezető Fresco Bello zászlóforgatók adtak fergeteges műsort a vendégeknek. Ezt az esemény sorozat idei díszvendégének, az erdélyi Bereck településnek a bemutatkozása követte. Dimény Zoltán polgármester mutatta be a Kárpátok lábánál elterülő, festői környezettel bíró községet. Őt Karuczka Jánosné követte a színpadon, aki az idén a szőlő- és borkultúrát helyezte a plébánián megrendezett kiállításának központjába.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezt követően a helyi óvodások kedveskedtek egy rövid műsorral a közönségnek, majd pedig a Nefelejcs Néptánccsoport lépett a színpadra.
Fél négykor a bereckiek kiállításának megnyitójára került sor, akik Bodó Csaba fafaragó műveit hozták magukkal. Mindezek mellett az érdeklődők a településről és környezetéről készült fotókat és kulturális kiadványokat is megtekinthettek. Egy helységgel odébb pedig a szüreti kiállítás várta az érdeklődőket.
Ezzel párhuzamosan a külső színpadon zajlott az idei dalos találkozó, melyen ez alkalommal Berente, Füzesabony, Szentmária és Bükkábrány népdalkörei vettek részt. A népdalkörök szereplése után az elmaradhatatlan pálinka mustrának és a kőttes sütemények versenyének eredményét hirdette ki Orosz János a zsűri elnöke.
Az egész délutánt kitöltő program sorozat zárásaként este hat órakor az Apostol együttes nagykoncertje vonzott komoly tömeget a színpad elé.
 
Az összefoglaló első része:
 
 
Az összefoglaló második része:
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com