Bükkaljai Mozaik 2017. szeptember 13.
Írta: Eleven Televízió   
2017. szeptember 21. csütörtök, 08:49
 
Évnyitó a mezőkeresztesi iskolában
 

A Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolába, pénteken reggel 8 órára várták a gyermekeket. Eljött a szeptember, ismét megszólalt a csengő országszerte, jelezve a tanév kezdetét. Számtalan iskolába induló kisdiákot – főleg az alsó tagozatosok közül - elkísérte édesanyja, édesapja első napján. A dekoráció előtt már várakozott a 4. osztály, több elsőssel kiegészülve. Okosné Mihály Gabriella, Kovácsné Mihály Andrea és Antal Endre tanítók vezetésével, előadták műsorukat, amelyben búcsút vettek a nyártól és üdvözölték az új tanévet.
Hegedüs István Gábor 5. osztályos és Oravecz Enikő 8. osztályos tanulók köszöntője után, a legnagyobbak, a nyolcadikosok ajándékozták meg a legkisebbeket, az idén érkező első osztályosokat. Tóthné Sándor Edit igazgató évnyitó beszédét követően, minden gyermek, az osztályfőnöke vezetésével megismerhette az új osztályát, osztálytermét, illetve átvehette az új tankönyveit, ellenőrzőit. A mezőkeresztesi tanulók ezen felül az önkormányzat által biztosított füzetcsomagokat is ekkor kapták meg. Az első tanítási nap osztályfőnöki órákkal kezdődött, majd a 3. óra után az órarend szerint folytatódott tovább. Az első napon a délutáni foglalkozások elmaradtak. Ebéd után, az iskolaotthonos tanulók kivételével, minden tanuló hazamehetett.

 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Tanévnyitó a bükkábrányi iskolában - 320 milliós iskolafejlesztés indul el hamarosan
 

A Bükkábrányi Arany János Általános Iskolában augusztus 31-én tartották meg a tanévnyitót.Az iskola tornatermében megtartott ünnepségen a szülők, tanárok és persze a gyerekek jelenlétében kezdődött el a 2017/18-as tanév.
Az ünnepség az elsősök bevonulásával vette kezdetét, majd a Himnuszt követően egy vers következett, majd a vakációt, a nyarat búcsúztató műsort mutattak be az ötödiksesek.
Derekasné Orosz Andrea intézményvezető köszöntőjét követően Vitéz Gábor Miklósnak, a Mezőkövesdi Tankerület szakmai igazgató-helyettesének adta át a szót, aki bejelentette, hogy Bükkábrányt érintően sikeres volt az iskola fejlesztése kapcsán beadott pályázat, így mintegy 320,5 millió forint forrást nyertek el a beruházásra: 4 db új tanterem épül, új szaktantermeket alakítanak ki (informatika, nyelvi, természettudományi), bővítik a tornatermet, az ebédlőt, sportpályákat építenek, fejlesztik a sportudvart. Ezen felül burkolat és belső nyílászárók cseréje valósul meg és akadálymentesítést is végeznek, továbbá a korábbi Művelődési Házban napközis termet, könyvtárt és tánctermet alakítanak ki, és felújítják a pincét. A munkálatok 2018-ban kezdődnek, és 2020-ban fejeződnek be.
A bejelentést követően Szalai Szabolcs polgármester örömét fejezte ki a pályázat elnyerése kapcsán, amely által a megye egyik legmodernebb oktatási intézménye lesz a bükkábrányi iskola, majd Derekasné Orosz Andrea intézményvezető összefoglalót adott a nyár eseményeiről, táborairól, illetve ismertette a legfontosabb tudnivalókat a 2017/18-as tanév kapcsán.
Beszédét követően az első osztályosok kis műsora következett, majd az első osztályosok megkapták az iskola jelképeit, a nyakkendőt és a jelvényt. A kicsik fogadalmat is tettek, az ünnepélyes percek után pedig - mintegy jelképesen besétálva az iskolába - átmentek az "Arany-kapun".

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Tanév kezdés - évnyitó Mezőnyárádon
 

Ünnepi szentmisével és rövid évnyitó ünnepséggel kezdhették az idei tanévet a mezőnyárádi katolikus általános iskola tanulói és pedagógusai szeptember 1-jén reggel 8 órakor.
Az ünnepi alkalmon a gyerekek és a tanárok mellett számos szülő és meghívott vendég is részt vett. A bevonulás során a 18, kissé megilletődött elsős kisdiákot a nyolcadikosok kísérték az első padsorokig. A szentmisét celebráló Dr. Linczenbold Levente lelkipásztor prédikációjában külön kiemelte a kitartás és keménység fontosságát az évközi munka során. A prédikáció után pedig megszentelte azt az alapító okiratot, melyet az iskola most kapott meg a főegyházmegyétől és melyet Dr. Ternyák Csaba érsek úr írt alá.
A szentmise végeztével egy elsős kislány szavalatával kezdődött a tanévnyitó. Az iskola kapuját most először átlépők nyakába osztályfőnökük Kalóné Papp Krisztina kötötte fel az iskola nyakkendőjét. Ezt követően ismét egy vers hangzott el egy elsős kisdiák előadásában. Farkas Jánosné igazgató tanévnyitó beszédében sikeres, örömökkel teli évet kívánt mindenkinek, illetve szólt az intézményt érintő személyi változásokról és az elkövetkező időszak terveiről is. Az ünnepi alkalom a Himnusz közös eléneklésével ért véget.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com