Testületi ülés Bükkábrányban szeptember 4 -én
Szeptember 4 -én 16 órától tartotta soron következő ülését a képviselő testület Bükkábrányban. Ez alkalommal összesen három napirendi pont került megtárgyalásra.
Az első napirendi pontban Bükkábrány község önkormányzat 2017. évi költségvetésének módosítására került sor. Évközbeni átvezetések történtek meg. Támogatások, bérpótlékok, kompenzációk. Az ezzel kapcsolatos írásos anyagot a testület tagjai már előre megkapták, áttanulmányozták és az abban foglaltakkal egyet értettek.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A második napirendben csatlakozásról döntöttek a tagok a Bursa Hungarika 2018. felsőoktatási ösztöndíjprogramhoz. Megelőzték a felkérést, hogy amikor nyílik a rendszer rögtön tudjanak pályázni.
 
Harmadik napirendi pontban indítványok javaslatok között először két határozati javaslat szerepelt.
Elsőként részvényvásárlásról döntöttek a képviselők. Az új szerződések miatt az önkormányzatnak részvényessé kell válnia az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt -ben. Ehhez Szalai Szabolcs polgármester egy részvény megvásárlását javasolta.
A másik javaslat egy határokon átnyúló együttműködési programhoz való csatlakozás volt. A pályázatot angol nyelven kell beadni. Az előzetes partnerkeresés sikeres volt. Három szomszédos magyar lakta település csatlakozik a programhoz. Románia esetében Sárköz, Ukrajnából Szalóka Szlovákiából pedig Buzita település lesz része a pályázatnak. A téma a környezetvédelem, szemléletformálás. Ennek alapján a tervekben egy öko játszótér megépítése szerepel minden településen. A gesztor önkormányzat Bükkábrány lett. Az összköltségvetés 500.000 Euró.
Ezután Szalai Szabolcs polgármester beszámolója következett az elmúlt időszakról. Több pozitív hír is érkezett.
Fejlesztik az iskolát a jövő évben egy 320 millió forintos beruházás keretében. A fejlesztésbe bevonják a volt művelődési ház épületét is.
Megújul a Katolikus templom is több mint 16 millió forintból.
Szó esett a Máté napi programokról.
A Sályi és Béke utat összekötő kerékpárútról, a bánya felé vezető kerékpárút második üteméről, a garanciális javításokról és a szabadidőpark fejlesztéséről is.
 
A nyílt ülés után zárt ülésen segélyeket kérelmeket tárgyalt a testület.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com