Tanévnyitó a bükkábrányi iskolában - 320 milliós iskolafejlesztés indul el hamarosan - teljes összállítás
Írta: Eleven Televízió   
2017. augusztus 31. csütörtök, 19:30
alt

A Bükkábrányi Arany János Általános Iskolában augusztus 31-én tartották meg a tanévnyitót.Az iskola tornatermében megtartott ünnepségen a szülők, tanárok és persze a gyerekek jelenlétében kezdődött el a 2017/18-as tanév.
Az ünnepség az elsősök bevonulásával vette kezdetét, majd a Himnuszt követően egy vers következett, majd a vakációt, a nyarat búcsúztató műsort mutattak be az ötödiksesek.
Derekasné Orosz Andrea intézményvezető köszöntőjét követően Vitéz Gábor Miklósnak, a Mezőkövesdi Tankerület szakmai igazgató-helyettesének adta át a szót, aki bejelentette, hogy Bükkábrányt érintően sikeres volt az iskola fejlesztése kapcsán beadott pályázat, így mintegy 320,5 millió forint forrást nyertek el a beruházásra: 4 db új tanterem épül, új szaktantermeket alakítanak ki (informatika, nyelvi, természettudományi), bővítik a tornatermet, az ebédlőt, sportpályákat építenek, fejlesztik a sportudvart. Ezen felül burkolat és belső nyílászárók cseréje valósul meg és akadálymentesítést is végeznek, továbbá a korábbi Művelődési Házban napközis termet, könyvtárt és tánctermet alakítanak ki, és felújítják a pincét. A munkálatok 2018-ban kezdődnek, és 2020-ban fejeződnek be.


 
Hirdetés_______________________________________________________________________

A bejelentést követően Szalai Szabolcs polgármester örömét fejezte ki a pályázat elnyerése kapcsán, amely által a megye egyik legmodernebb oktatási intézménye lesz a bükkábrányi iskola, majd Derekasné Orosz Andrea intézményvezető összefoglalót adott a nyár eseményeiről, táborairól, illetve ismertette a legfontosabb tudnivalókat a 2017/18-as tanév kapcsán.
Beszédét követően az első osztályosok kis műsora következett, majd az első osztályosok megkapták az iskola jelképeit, a nyakkendőt és a jelvényt. A kicsik fogadalmat is tettek, az ünnepélyes percek után pedig - mintegy jelképesen besétálva az iskolába - átmentek az "Arany-kapun".

 
 
 
 
 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com