Bükkaljai Mozaik 2017. július12.
Írta: Eleven Televízió   
2017. július 17. hétfő, 13:15
 
Ballagás és tanévzáró a mezőnyárádi óvodában 2. rész
 

Június 2-án a mezőnyárádi óvodában elballagtak a legnagyobbak, a nagycsoportos gyerekek. Bár szeptembertől már az iskolapadba ülnek majd, most még vidám kisgyermekként búcsúztak el az ovitól. A hagyományokhoz híven a csoportok műsort adtak, elsőként a Pillangó, majd a Katica csoport őket a búcsúzó nagycsoportosok műsora követte. Természetesen a kisebbek is elbúcsúztak ballagó társaiktól, illetve az ünnepeltek is elköszöntek tőlük, az óvónéniktől, dajkáiktól.
A gyerekek ezután megkapták ballagási tarisznyájukat, illetve megismerkedhettek az iskola igazgatójával és leendő osztályfőnökükkel. A Szülői Munkaközösség két tagjától is búcsút vett az intézmény: Körtvélyesiné Kiss Juditnak és Sánta-Garics Orsolyának köszönték az elmúlt években nyújtott segítséget.
Ezután az intézmény vezetője kívánt mindannyiuknak élményekben gazdag szünidőt és szeptembertől sikeres tanulást, majd a gyerekek átbújtak a 6-oson, búcsút intve ezzel óvodájuknak. A napot pedig közös uzsonnával zárták a csoportszobában.

 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Ballagás a bükkábrányi óvodában
 

Június 2-án a bükkábrányi óvodában öt órakor már a nagycsoportosok lettek a főszereplők. Ők búcsúztak az óvodától, hogy szeptembertől már az iskola padjaiban ismerkedhessenek a tudományokkal.
Az intézmény vezetőjének köszöntője után a gyerekek egy-egy szál virággal kedveskedtek a meghívott vendégeknek, akik között ott voltak a ma már nyugdíjas dadus nénik, de a leendő tanító nénik is. Az óvoda vezetője külön köszöntötte Ungerné Lávai Mária nyugalmazott óvónőt, aki most 50 esztendeje, hogy elkezdte pedagógusi pályáját. E jeles évforduló alkalmából Szalai Szabolcs polgármester és Galambos Lajosné közösen nyújtottak át Marika néninek egy arany oklevelet és egy csokor virágot.
Külön köszönetben részesültek azok a szülők is, akik három éven át különösen sok munkával segítették az óvodai dolgozók munkáját.
A legnagyobbak verses, zenés műsorral vettek búcsút az ovitól. Bár a csoport létszáma lényegesen nagyobb, az iskolába készülők összesen tízen voltak a legnagyobbak között.
Miután pedig az óvónénik mindenkinek a nyakába akasztották a ballagó tarisznyát, egyenként átbújtak a virágokból font hatoson, melynek innenső oldalán már lendő osztályfőnükük és igazgatójuk várta őket.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Elballagtak a püspöki nyagycsoportosok
 

A mezőkeresztesi Szentistván úti óvodában június 10-én, szombaton fél 5 -kor gyülekeztek a gyerekek és a szülők, hogy részt vegyenek az intézmény tanévzáró ünnepélyén és elbúcsúztassák a ballagó gyereket, akik szeptembertől már nem itt, hanem az iskola első osztályában kezdik a tanévet.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com