Bükkaljai Mozaik 2017. június 28.
Írta: Eleven Televízió   
2017. június 28. szerda, 16:11
 
Harmatcsepp Napok Mezőkeresztesen
 

Május 18-án és 19 -én tartották a Harmatcsepp Napokat Mezőkeresztesen. Az óvoda 11 éve vette fel ezt a nevet. A műsor elején Czirják Károlyné óvodavezető köszöntötte a meghívott vendégeket és természetesen a gyerekeket is. A környezeti nevelés már akkor is nagyon fontos volt és ma is az az óvodában, másrészt az összetartozást is erősíteni szerették volna. Az ünnepség a nagycsoportos és középsős gyermekekből álló csoport műsorával folytatódott. Ezt követően, a hagyományokhoz híven a kiscsoportos gyerekek megkapták a Harmatcsepp jelvényt. Ez jelzi, hogy ők is a Harmatcsepp Óvodába járnak. Végül meglepetés vendégként a Csiribiri Együttes lépett fel a színpadon a gyerekek nagy örömére, akik műsorukba bevonták a kicsiket is, szinte minden dalra együtt táncoltak az ovisok és az óvónénik. Másnap ugrálóvár várta a gyerekeket mindkét óvodában.

 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Tizenegyen konfirmáltak Mezőkeresztesen
 

A református egyházban a konfirmáció által a fiatalok a gyülekezet teljes jogú tagjaivá válnak, egyúttal pedig tanúságot tesznek hitükről és első ízben járulnak úrvacsorához.
Május 28-án a mezőkeresztesi református templomban 11 fiatal konfirmált. Közülük kilencen a helyi gyülekezet tagjai, egy fő Csincséről, két fő pedig Mezőnyárádról érkezett.
Az ünnepi istentiszteleten Hajdú Ferencné lelkipásztor hirdetett igét, melynek során Péter apostol példáján keresztül hangsúlyozta a Krisztushoz való hűség fontosságát. At ezt követő vizsgán a konfirmandusok számot adtak arról, hogy az oktatás során megismerték az egyház alapvető tanítását, illetve megvallották hitüket az Apostoli Hitvallás és a konfirmációi vallástétel szavaival.
Ezek után mindannyian lelkipásztori áldásban részesültek, majd pedig Kovács Károly a prezsbitérium gondnoka külön is köszöntötte az üneplőket.
Mindenki megkapta azt a Szentírástés emléklapot is, melyet Hajdú Ferenc lelkipásztor nyújtott át nekik. A szertartás végén a konfirmandusok első ízben járultak úrvacsorához, kifejezve ezzel is, hogy mostantól felnőtt tagjai gyülekezetüknek. Legvégül pedig egy-egy ajándékkal köszönték meg mindenkinek, aki segítségükre volt, hogy idáig eljuthassanak.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Gyermeknap a mezőnyárádi iskolában
 

A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Iskola május 26-án meglehetősen vidáman indulhattak iskolába. Ezen a napon ugyanis sem felelettől, sem pedig egy esetleges témazárótól nem kellett tartania senkinek. Egy hagyományőrző nap keretében ugyanis ekkor kerültek megrendezésre a gyermeknapi programok és a Madarak és fák napjára tervezett akadályverseny is.
Reggel 8 órakor egy rövid program ismertetéssel és egy napindító imával vette kezdetét az egész napos szórakozás és indult útjára az akadályverseny. Ez utóbbiban külön mérhették össze ügyességüket az alsó és felső tagozatosok. a kicsik az iskola területén belül felállított állomáson oldottak meg különböző feladatokat. Ezek között volt puzzle, keresztrejtvény és sok egyéb is.
A nagyobbaknak már izgalmasabb, összetettebb feladat jutott. A község két pontján és az iskolán belül elhelyezett állomások végig járásával és a feladványok megfejtésével egy "bűnügy" szálait kellett felgöngyölíteniük, amely végül az igazgatói irodába vezette Sherlock Holmes kései utódait. Természetesen mindezek során az idővel is versenyt kellett futni.
Időközben az udvaron felállításra került egy óriási csuzda is, illetve egy óriás boxring, ami főleg a fiúk körében aratott osztatlan sikert.
Tíz óra után egy látványos buborék show keretében pihenhette ki mindenki az addigi fáradalmakat, sőt ki is próbálhatta ki-ki a buborék készítés fortélyait.
Kissé a múltba vitte vissza a nebuókat az az asztal, amely mellett a felnőttek segítségével papírsárkány készítésre volt lehetőség. És bár a szél ekkorra már teljesen elállt, többen a röptetéssel is megpróbálkoztak.
A kora délutáni órákban nem mindennapi szórakozás várt kicsikre és nagyokra egyaránt. A Vaga Banda gólyalábasainak "Csuhajdré" című műsora a régi vásári komédiák hangulatát idézte és a rekeszizmokat is alaposan megmozgatta. A vidám műsor után került sor az eredményhirdetésre, ahol kiderült, kik lettek a nap versenyszámainak legügyesebbjei. Végül pedig kiosztásra kerültek azok az iskola címerével ellátott türkizkék pólók, amelyeket ezentúl mindenki viselhet majd akár otthon, akár pedig az iskolában.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com