Bükkaljai Mozaik 2017. június 7.
Írta: Eleven Televízió   
2017. június 12. hétfő, 07:40
 
Váltófutó verseny Mezőnyárádon 2. rész
 

Előző heti adásunkban már elkezdtük összefoglalónkat a Mezőnyárádon 43. alkalommal megrendezett Szolnoky Jenő Váltófutó Versenyről. A kemény megmérettetés után már csak az eredmények kihirdetése volt hátra.
A verseny végeztével a gyerekek visszatértek az iskola udvarára
Ezt követően került sor az eredményhirdetésre. Az egyes kategóriák győzteseit a versenyzők már verseny közben is láthatták, viszont az összesített végeredmény miatt izgulhattak a csapatok.
Az összetett versengés győztese idén is a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola csapata lett, akik az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a legjobbnak bizonyultak. 

 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Térségi Mesevetélkedő Mezőkeresztesen
 

2017. április 22-én rendezte a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola alsó tagozatos munkaközössége a 15. Térségi Mesevetélkedőt. 9 iskola 24 csapata jött el versenyezni Bogácsról, Bükkábrányból, Hejőkeresztúrról, Igriciből, Mezőkeresztesről, Szentistvánról, Tibolddarócról, Tiszapalkonyáról és Tiszaújvárosból. A megnyitó műsorban a Sályi Mozgásjavító Általános Iskola tanulói a Festékmesék című mesejátékot adták elő. Előzetes feladatként két fakanálbábot kellett készíteni, és az egyik küldött meséből egy jelenetet előadni. A mesék alapos megismerése kulcsfontosságú volt, hiszen a szóbeli és írásbeli feladatok ezekhez kapcsolódtak. Az eredményhirdetéskor minden tanuló könyvjutalmat vehetett át.

 

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Elsőáldozás Bükkábrányban
 

Összesen hét gyermek, öt lány és két fiú részesülhetett első ízben a szentáldozás kegyelmében május 14-én vasárnap a bükkábrányi római katolikus templomban a reggel 8 órakor kezdődő ünnepi szentmise alkalmával.
A keresztény élet fontos állomása előtti időszakban Nagyné Krokos Rita hitoktató és Pálfi János plébános volt az elsőáldozók segítségére a hitbeni alapismeretek elsajátításában. A gyerekeknek és a szentmisén résztvevő híveknek a plébános beszélt az ünnepi alkalom jelentőségéről, valamint hangsúlyozta: mind az elsőáldozás, mind a bérmálkozás szentségének felvétele további felelősséggel is jár, ezzel nem szabad véget érnie a hit gyakorlásának.
Az ige liturgia és az áldozati liturgia után került sor a szentáldozásra, amelyre a gyerekek rövid imával készültek fel, utána pedig köszöntötték a hozzájuk érkezett Megváltót. A szentmise végén énekekkel és versekkel köszönték meg Istennek és szüleiknek egyaránt az idáig vezető úton kapott segítséget. De külön köszöntötték az a gyermekeket azok részéről is, akik majd csak jövőre lépnek a nyomdokaikba, illetve már korábban voltak elsőáldozók.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com