Ülésezett Bükkábrány képviselő testülete
Írta: Eleven Televízió   
2017. június 09. péntek, 10:35
Június 6-án ismét összeült a bükkábrányi képviselő testület, hogy ezúttal öt napirendi pontot tárgyaljon meg.
Elsőként a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés felmondásáról kellett szavazniuk a jelenlévőknek. Minderre azért van szükség, mert a szemétszállítást végző jelenlegi szolgáltató megyén kívüli, az új szabályozás szerint azonban 2018-tól megyén belülinek kell lennie a szolgáltatónak.
Ehhez kapcsolódott a második fő téma, vagyis a Mezőkövesdi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társuláshoz történő csatlakozás jóváhagyása, illetve a polgármester meghatalmazása Társulási Megállapodás aláírására. Mezőkövesd központtal ugyanis egy új társulás jön létre, melynek 18 másik település mellett Bükkábrány is tagja lesz. Ehhez kapcsolódóan a polgármester elmondta: az utóbbi időben több megkeresés is érkezett a lomtalanítás elmaradása, illetve a szelektív hulladék szállítás akadozása miatt. Tájékoztatása szerint a jelenlegi fennakadás csupán átmeneti, az ezzel kapcsolatos gondok hamarosan megoldódnak. A testület tagjai mindkét napirendi pontban foglaltakat ellenszavazat nélkül hagyták jóvá.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Energiamegtarkítási Intézkedési Tervek készítésére történő megbízás jóváhagyása volt a következő fő téma. Kiss Zoltán jegyző beszámolt arról, hogy az önkormányzatnak 2018. végéig el kell végeztetnie a kezelésében lévő ingatlanok ilyen irányú felmérettetését. A munkára Nyeste János energetikus adott be árajánlatot, melyet a képviselők el is fogadtak
Ezt követően a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ 2016. évi beszámolójának elfogadására került sor. Az írásos beszámolót előzőleg már mindenki kézhez kapta és áttanulmányozta.
Az utolsó, "Indítványok, javaslatok" napirendben a polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik az Ősfa fesztivál szervezési munkáiból kivették a részüket. Beszámolt továbbá arról, hogy a kerékpárút garanciális javítása véget ért, valamint jó ütemben haladnak az arborétum területén folyó fejlesztési munkák is. Hamarosan várják továbbá a Béke és a Sályi utakat összekötő kerékpárút kivitelezésére tett árajánlatok beérkezését.
 
Mindezek végeztével a testület zárt ülésen tárgyalt tovább.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com