A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatója
Írta: Eleven Televízió   
2017. május 17. szerda, 16:14
 
Az Európai Unió területén működő 112-es segélyhívószám szinte egész Európában, így Magyarországon is ingyenesen hívható vezetékes, valamint mobil telefonról egyaránt. Emellett továbbra is működnek a nemzeti segélyhívószámok (104, 105, 107).
Statisztikai adatok alapján elmondható, hogy a fogadott hívások közel 70%-a nem igényel intézkedést. Ezen indokoltatlan hívások túlterhelik a rendszert, és veszélybe sodorják a valóban segítségre szorulók életét. Aki valamely segélyhívó számot szándékosan, annak rendeltetéstől eltérő célból felhív, vagy vészhelyzetről, rendzavarásról valótlan bejelentést tesz, az szabálysértést követ el, ami akár százötvenezer forintig terjedő pénzbírságot, valótlan bejelentés esetén akár elzárást is vonhat maga után.
Szintén szabálysértési eljárás alá vonható az a személy, akinek hamis bejelentése alapján a hatóság vagy közfeladatot ellátó szerv szükségtelenül a bejelentésben megadott helyszínre vonul, vagy egyéb intézkedést foganatosít.
 
A Rendőrség felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy mindig indokolt esetben, csak és kizárólag emberi életet, anyagi javakat és a környezetet veszélyeztető, valós veszélyhelyzetben hívják a segélyhívó számot, ezáltal kérve a mentők, katasztrófavédelem/tűzoltóság vagy a rendőrség beavatkozását.          
                                                    
Mezőkövesdi Rendőrkapitányság
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com