Aláírták a szennyvíz-elvezető és tisztító rendszerrel kapcsolatos megállapodást az érintett települések - hosszabb összeállítás
Írta: Eleven Televízió   
2017. április 20. csütörtök, 15:08

Mint arról már korábban beszámoltunk, Bükkábrány és további 5 település, Vatta, Borsodgeszt, Kács, Tibolddaróc és Csincse községeket érintően szennyvíz-elvezető és tisztító rendszer fog épülni a közeljövőben. Április 7-én került sor a projekt megvalósítására létrehozott konzorcium együttműködési megállapodásának aláírására.
Az érintett települések polgármesterei kézjegyükkel látták el a szerződést, amelynek értelmében mintegy 3,2 milliárd forintos európai uniós forrásból és kormányzati támogatásból, teljes, 100 %-os támogatással valósul meg a beruházás, tehát a rendszerre a saját telkén való rácsatlakozás költségén kívűl más összeg nem terheli a lakosságot.
A szennyvíz-elvezető és tisztító rendszer megvalósítása már közel két évtizede szerepelt a települések fejlesztési tervei között, ez alkalommal a községek egy konzorciumot alkotva pályáztak a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programba.

Hirdetés_______________________________________________________________________

Az ünnepélyes alkalomra Bükkábrányban gyűltek össze az érintett települések polgármesterei, valamint Tállai András, a térség országgyűlési képviselője, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, továbbá a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. projektvezetője is részt vett az aláírási ceremónián.
A vendégeket Szalai Szabolcs polgármester köszöntötte, aki röviden összefoglalta a projekttel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
Tállai András is üdvözölte a beruházás létrejöttét, amely egyszerre 6 térségbeli település szennyvíz kezelési problémáját oldja meg.

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com