Bükkaljai Mozaik - 2017. április 12.
Írta: Eleven Televízió   
2017. április 14. péntek, 09:43
 
 
Községi megemlékezés és koszorúzás Mezőnyárádon
 
Mezőnyárádon az iskola diákjainak '48-as hősökre történt megemlékezése után a vendégek és az iskolások a község központjában gyülekeztek, ahol az önkormányzati megemlékezéssel folytatódott a délutáni program. A Himnusz közös eléneklése után Korpás Zoltán és Ifjabb Korpás Zoltán együtt szavalták el Petőfi Sándor "Nemzeti dal" című költeményét. Bárdos József Szabolcs polgármester ünnepi beszédében többek közt hangsúlyozta: nekünk is előre kell tekintenünk, mint azt 169 évvel ezelőtt a márciusi ifjak is tették. A beszéd után a hielyi intézmények és civel szervezetek helyezték el koszorúikat a könyvtár épületének falán lévő emléktáblánál, majd itt is a Szózat elhangzása zárta az ünnepséget.

 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
A '48-as hősökre emlékeztek a bükkábrányi iskolások
 

Rendhagyó módon indult a nap a bükkábrányi iskolában március 14-én.
Reggel 8 órakor ugyanis nem az osztálytermekben, hanem a tornateremben gyülekeztek a tanulók és az intézmény dolgozói, hogy az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegjenek. Ez alkalomra a hetedikesek készültek rövid ám annál tartalmasabb műsorral, melyben próza, vers és zene egyaránt szerepet kapott. Felkészítő tanáruk Nyergesné Kövesdi Ágnes volt.
A megemlékezésben aktív szerep jutott az iskola énekkarának is akiket Márton Szilvia vezetett. Az ünnepi műsor végén a résztvevők közösen énekelték el nemzeti imánkat a Himnuszt. 

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Március 15-i ünnepi megemlékezés Mezőkeresztesen
 
Március 14-én este fél hatra várták az ünneplőket Mezőkeresztesen. A Március 15-i ünnepi megemlékezés fáklyád felvonulással indult, majd Majoros János a város polgármestere mondott ünnepi beszédet. Az óvoda, az iskola és kamarakórus ünnepi emlékezése után a város intézményei, a pártok és civil szervezetek megkoszorúzták a Petőfi és Kossuth szobrokat.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com