Bükkaljai Mozaik - 2017. április 5.
Írta: Eleven Televízió   
2017. április 04. kedd, 07:55
 
 
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek Bükkábrányban
 
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 169. évfordulójának tiszteletére a II. András térre várták a helyi lakosokat Bükkábrányban március 12-én a késő délután órákban, hogy az önkormányzat által szervezett ünnepségen méltóképpen emlékezhessenek a forradalom hőseire.
Elsőként Szalai Szabolcs polgármester tartott ünnepi beszédet, megemlékezett e nap  és a szabadságharc történéseiről. Az ünnepi műsorban közreműködött a Bükkábrányi Népdalkör és a Bükkábrányi Irodalmi Kör, akik dalcsokrukkal illetve egy verssel tisztelegtek a nemzeti hősök előtt.
Az ünnepséget követően, a hagyományokhoz híven a megemlékezés koszorúit helyezték el az önkormányzat, az intézmények, valamint a pártok és a civil szervezetek képviselői a település központjában álló emlékműnél.
 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
'48-as megemlékezés a mezőnyárádi iskolában
 

A mezőnyárádi iskola diákjai március 14-én délután kettő órai kezdettel rótták le kegyeletüket az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseinek emléke előtt.
Az ünnepi műsorfőszereplői ezúttal az 5. és 6. osztály tanulói voltak, akiket Vajdáné Pázmándi Judit és Gallik Gábor pedagógusok készítettek fel a szereplésre. Prózai, verses és zenés betétekkel színesített előadásukban felelevenítették a forradalom és a szabadságharc dicső napjait és sajnálatos bukásását. Az előadás végén a Szózat hangzott el.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Farsang a mezőkeresztesi iskolában 2.rész
 
Február 24 -én tartották a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában a hagyományos farsangi mulatságot. Az intézmény tornaterme adott otthont a rendezvénynek, ahová a gyermekek mellett a szülőket is várták egy közös programra délután két órától. A műsor az udvartartás bevonulásával kezdődött, amelyet minden évben a harmadik évfolyamosok személyesítenek meg. Majd a nyolcadik osztályosok nyitótáncával folytatódott a program. Minden osztály adott elő valamilyen közös produkciót, illetve több mint ötvenen egyéni jelmezbe is bújtak. A meglepetésfellépők idén sem maradtak el, hiszen a tanári kar is készült zenés, táncos produkcióval. A négy tagú zsűri a hagyományokhoz híven legeket és tortákat osztott a versenyzőknek. Egy különdíj is felajánlásra került Csincse község önkormányzata részéről, a Cifra Palota játszóházba látogathat el a nyertes 2.b osztály, kiegészítve ezt egy Diósgyőri várlátogatással. Az iskolába meghívott Cukor Bohóc a szünetekben lufit hajtogatott a gyermekeknek, illetve levezényelte az egyéni jelmezesek bevonulását, folyamatosan szórakoztatva fenntartva a közönség jókedvét. Az eredményhirdetés után, a tombolasorsoláson mindenki kipróbálhatta szerencséjét. A rendezvény hat órakor ért véget.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com