Testületi ülés volt Bükkábrányban március 2-án - teljes felvétel
Írta: Eleven Televízió   
2017. március 03. péntek, 07:59
alt
Testületi ülést tartottak Bükkábrányban március 2-án. Összesen 7 napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők az ülésen.
Elsőként a Bükkábrány Község Önkormányzat 2017. évi költségvetésének megtárgyalása, elfogadása volt a téma. A kiadási és bevételi főösszeget is 538.996.028 Ft-ra tervezik. Ennek a költségvetésnek része az önkormányzat saját költségvetése, az óvoda és a konyha, valamint a közös önkormányzati hivatal költségvetése. Utóbbival kapcsolatban a tagtelepüléseken már elfogadták a képviselők a tervezett költségvetést.
A továbbiakban Szalai Szabolcs polgármester szóban kiegészítette a költségvetés írásbeli tervezetét az idei beruházásokat felsorolva. Megemlítette, hogy a meglévő nagy teljesítményű szivattyú mellé beszereztek egy közel kétszer akkora teljesítményű berendezést, valamint az önkormányzat megvásárolt egy kistraktort valamint egy hótoló és sószóró adaptert.
Tervezik egy 2 személyes, kisebb autó beszerzését a társult önkormányzatok közötti utazáshoz, ugyanis ez olcsóbb megoldás, mintha az alkalmazottak a saját autójukra kapják meg a költségtérítést.
Árajánlatokat kértek egy 5 beállásos mobil garázsra, amelyhez már megvan az alap, erre telepítenék rá a 2 nagyobb hellyel és 3 kisebb beállóval rendelkező garázst, így az önkormányzati busznak és a további járműveknek is fedett helyet biztosítanának.
A szabadidőparkot BMX pályával, kamerarendszerrel bővítenék, valamint a játékokat is szeretnék kicserélni.
Meghibásodott az önkormányzati hivatal kazánja, ennek cseréjét is be kellett tervezni, és az óvodában is szintén tönkrement a kazán, ezért itt is új eszközt kell vásárolni.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________

 

A Béke és Sályi út közötti bicikliút építése mintegy 25 millió forintba kerül majd, folyamatban van a beruházás előkészítése, többek között a közvilágításra várnak még árajánlatot.
A költségvetésben forrást különítettek el a kátyúzásra és a bányához vezető kerékpárút felújítása is folytatódik a temetőig.
A bér jellegű költségek összege is megnőtt értelemszerűen, a kötelező emeléseket természetesen az érintett dolgozók tekintetében végrehajtották.
A képviselők egyhangú igennel elfogadták a költségvetést.
A 2.napirendben az önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának elfogadására került sor, törvényi változások kapcsán volt szükség a módosított szabályzat elfogadására. A képviselők egyhangú igennel megszavazták az előterjesztést.
A 3.napirend az önkormányzat 2017. évi Közbeszerzési Tervének elfogadása volt. A 25 millió forint alatti beruházások kapcsán nincs szükség közbeszerzésre. Az önkormányzat az idén két olyan fejlesztést tervezett be, amely kapcsán viszont szükség van a közbeszerzésre, amennyiben elnyerik a pályázati támogatást: az önkormányzati hivatal energetikai korszerűsítése és a bányász emlékház felújítása, fejlesztése. A testület egyhangúan megszavazta az előterjesztést.
A 4.napirendben az egyes anyakönyvi eseményekkel kapcsolatos önkormányzati rendeletek megalkotásáról volt szó. Erre tulajdonképpen a kormányhivatali felülvizsgálatok miatt volt szükség, a lakosság részére ez nem jelent változást. A házasságkötéseket továbbra is díjmentesen bonyolítja le a hivatal. A képviselők egyhangú igennel megszavazták az előterjesztést.
Az 5. napirendben egy pályázat benyújtásáról volt szó, amellyel testvértelepülési programok megvalósításához lehet támogatást elnyerni, amelyet az önkormányzat az erdélyi Bereck testvértelepüléssel közösen valósítana meg annak érdekében, hogy a két település lakói jobban megismerhessék egymást. A testület egyhangúan megszavazta a pályázat benyújtását.
A 6. napirendben az óvoda és konyha között kötendő bérleti szerződés megszavazása volt napirendben. Erre törvényi kötelezettségek miatt van szükség: mivel a konyha az óvodai intézmény része lett, ezért az óvodának - jelképes összegért - bérelnie kell a konyha eszközeit és gépjárművét. Az előterjesztést egyhangúlag megszavazták a jelenlévők.
A 7., indítványok, javaslatok napirendben szó volt arról, hogy folyamatosak a pályázatokkal kapcsolatos egyeztetések. Az iskolában Arany Napokat tartottak március 2-án és 3-án, Arany János születésének 200. évfordulója kapcsán.
Az 1848-as forradalom és szabadságharc tiszteletére tartott megemlékezést március 12-én 16 órától tartják meg, illetve a VII. Ősfa Fesztivál időpontja is megvan már, a rendezvényt május 27-én rendezik meg.
A lakosság részéről több megkeresés is érkezett a lomtalanítás kapcsán, ezzel kapcsolatban egyeztetnek a szolgáltatóval, és lehetőség szerint április, május folyamán megszervezik ezt, a pontos időpontról tájékoztatást adnak majd.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com