Bükkaljai Mozaik - 2017. február 22.
Írta: Eleven Televízió   
2017. február 23. csütörtök, 10:10
 alt
 
A szépkorúakat köszöntötték Mezőkeresztesen 2. rész
 
A Bükkaljai Mozaik előző részben elkezdtük beszámolónkat a mezőkeresztesi szépkorúak köszöntéséről. Most folytatjuk az összefoglalót. Igazi mulatós hangulatot teremtett Babics Csaba operett énekes mintegy fél órás ismert operett slágereket felvonultató műsorával. Idén sem maradhatott el a város legidősebb lakosainak köszöntése. A polgármester külön köszöntötte azokat akik a legidősebbek közül valók, de nem lehettek jelen. A legidősebb megjelent hölgy Matiszkó Ferencné volt, aki 1924-ben született, a legidősebb férfi pedig Gomba Barna bácsi, aki az idén tölti be 96. életévét. Mindkét ünnepeltnek virággal és ajándék csomaggal kedveskedet a városvezetés. Ezek után pedig nem maradt más hátra, mint hogy mindenki elfogyassza a finom töltött csirkecombból és burgonya püréből álló vacsorát, majd beszélgessen és a zenét szolgáltató Czaga József assziszálásával kedvére mulasson.
 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Kórusok találkoztak Mezőkeresztesen 2. rész
 
Előző héten beszámoltunk a mezőkeresztesen megrendezett, különös apropóval rendelkező kórustalálkozó megnyitójáról és a vendégek fellépéséről. Folytatjuk összeállításunkat. Utolsóként az ünnepelt férfikórus előadását hallhatták a vendégek, melyet jelenlegi vezetőjük Zoller János karnagy úr vezényelt. A színpadi műsorok után köszöntők sora hangzott el. Elsőként Tállai András országgyűlési képviselő méltatta a nagy múltú kórus tevékenységét és fejezte ki jókívánságait. Ezt követően előbb a meghívott fellépők képviselői mondtak születésnapi köszöntőt, majd a város polgármestere Majoros János köszöntője hangzott el. Ennek végeztével egy márvány emléktáblát adományozott a város nevében az ünnepelteknek. Személyre szabott ajándék is járt a kórustagoknak. Az emlékplaketteket Majoros János és Tállai András együtt nyújtotta át mindenkinek. A dalos délutánt a résztvevők közös énekléssel zárták, amelynek végén a Magyar- és a Székely Himnusz is elhangzott.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
420 éve - Város Napja Mezőkeresztesen 2. rész
 
A Bükkaljai Mozaik előző adásában már elkezdtük összefoglalónkat a város napi programoról mezőkeresztesen. Nézzük milyen programok várták az ünneplőket a délután és este további részében. A folytatásban Indre Andrea népdalénekes előadása tette még színesebbé a délutáni programot, majd a város intézményei és civil szervezetei helyeztek el tisztelgésük jeléül koszorúkat a csata emlékművénél. Mindezt két zenés program követte. Mind a Kurul dobosok előadása, mind pedig az Örökség zenekar élő koncertje hatalmas sikert aratott a résztvevők között. A két koncert közötti időben pedig egy látványos íjász bemutatót csodálhatott meg mindenki az Emődi Főnix Íjász Egyesület jóvoltából. A nap méltó zárása volt a Sárkánylányok tűzzsonglőr csapatának látványos elemekkel tűzdelt bemutatója.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com