Testületi ülés volt Bükkábrányban január 30-án
Írta: Eleven Televízió   
2017. február 06. hétfő, 16:09
alt
2017-ben először ült össze a képviselő-testület Bükkábrányban január 30-án. A képviselők összesen 8 napirendi pontot vitattak meg az ülésen.
Elsőként a polgármester illetményéről szavaztak a képviselők. Törvényi változások miatt a polgármester havi illetménye 2017. január 1-től 498.585 Ft-ra változik, továbbá jogosult 15 %-os havi költségtérítésre, amelynek összege 74.787 Ft. A testületnek nincs mérlegelési jogköre ebben az esetben. A képviselők egyhangúlag megszavazták az előterjesztést.
A 2.napirendben Bükkábrány Község képviselő-testületének 2017. évi munkatervét fogadták el szintén egyhangú igennel a képviselők.
A 3.napirendben a polgármester 2017. évi szabadságolási tervét ugyancsak egyhangúlag megszavazták a képviselők.
A 4. és 5. napirendben a "Külterületi helyi utak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő – és munkagépek beszerzése" című pályázat benyújtásához szükséges konzorciumi megállapodás illetve a pályázat benyújtása kapcsán hoztak döntést a képviselők.
Elhangzott, hogy Bükkábrány gesztorságával, Vatta és Sály települések részételével pályáznak a 20 milliós forintos keretre, melynek segítségével a napokban beszerzett kistraktorhoz tudnak majd adaptereket és utánfutót vásárolni a Bükkábrányra jutó összeg erejéig, amennyiben elnyerik a támogatást.
A 4. és 5. napirendet is egyhangúlag megszavazták a képviselők.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________

 

A 6. napirendi pontban a Heves Megyei Vízmű Zrt.–vel kötött Bérleti Üzemeltetési szerződés módosítását fogadták el egyhangú igennel, melyre a törvényi változások kapcsán volt szükség.
A 7. napirendben az önkormányzati ASP rendszerhez való csatlakozás kapcsán kellett döntést hozni a jelenlévőknek.  A kormányzat által bevezetett informatikai rendszer korszerű informatikai megoldásokat nyújt az önkormányzatok belső működésének támogatásához. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Bükkábrány esetében október 1-től az adóügyeket, míg 2018. január 1-től az egyéb feladatokat, például könyvelést is ebben a központi rendszerben végzik majd. Az önkormányzat 7 millió forintra tud pályázni, amelyből mintegy 3,1 millió forintot tudnak a számítógépekre és egyéb hardverekre költeni, a maradék összeg a szoftver beszerzésére, az adatok átemelésére és a dolgozók oktatására fordítandó. A rendszer működtetéséhez stabil és gyors internet kapcsolatra van szükség a feltöltést tekintve is, amely jelenleg nem áll rendelkezésre, ám a szolgáltatók ígérik, hogy erre az időpontra biztosítani tudják az előírt sebességet.
A képviselők egyhangúan megszavazták a pályázat benyújtását.
A 8., indítványok napirenden belül szó esett arról, hogy sikeresek voltak az ünnepi programok. Az önkormányzat a falukarácsony keretében gyűjtést rendezett Oláh Dénes javára, aki egy baleset kapcsán olyan sérüléseket szenvedett, amelyekből való felépülés miatt két speciális gépre van szükség, amelyek segítik a felépülését és szállítását. A gyűjtés sikeres volt, az egyik eszközt már meg tudta vásárolni a család, akik ezúton is köszönik a segítséget mindenkinek.
A január közepén leesett nagy mennyiségű hó eltakarítása másnap megtörtént a településen, ám a szolgáltatást általában biztosító cég gépének meghibásodása miatt a helyi vállalkozók segítették ki az önkormányzatot. Az utcákat megtisztították, a központból pedig el is szállították a havat, amiért a polgármester ezúton is köszönetet mondott a vállalkozóknak és a sofőröknek, akik szabadnapjukon segítettek a településnek. Elhangzott, hogy elindult a báli szezon, és a Magyar Kultúra Napja alkalmából is méltó ünnepséget szerveztek: a Miskolci Egyetem Antropológiai Intézetének vezetője és az egyetemisták által 2016. tavaszán végzett kutatások kapcsán összeállt fotódokumentációból válogattak erre az alkalomra a kutatást végzők. A munkát egyébként tovább folytatják és persze továbbra is várják a fotókat és információkat, amelyeket egy, a településről szóló antológiába is felhasználnak immár.
A szemétszállító cég felé jelezték, hogy a szállító járműből kiszóródik a hamu az úttestre több esetben, ezzel kapcsolatban ők is próbálnak lépéseket tenni, viszont kérik a lakosságot, hogy a tüzelésből visszamaradó hamut ne a szemetes kukába helyezzék el, mivel ez nem szabályos.
A testület ezt követően zárt ülésen folytatta munkáját.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com