Bükkaljai Mozaik - 2017. január 25.
Írta: Eleven Televízió   
2017. január 25. szerda, 01:00
 alt
 
Karácsony a mezőnyárádi iskolában - 2.rész
 
A mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában is adventi ünnepséget tartottak az idei év utolsó tanítási napján. A kistornateremben tartott ünnepi műsor keretében az osztályok az ünnephez méltó, a szeretetről, a családról szóló versekkel, dalokkal, jelenetekkel idézték meg az ünnep hangulatát. A hittanosok és a hittanos énekkara is szép előadással készült, valamint a zeneiskola növendékei is több hangszeren játszottak el karácsonyi dallamokat. Az iskola pedagógusai a már hagyományos karácsonyi énekkel ajándékozták meg tanítványaikat, a műsort az egész iskola közös éneke zárta. Végül a Szülői Munkaközösség jóvoltából – az osztályok karácsonyi ajándékának átadása következett, majd Farkas Jánosné intézményvezető mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet kívánt.
 
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Karácsony a bükkábrányi iskolában - 1.rész
 
December 20-án tartották meg a Bükkábrányi Arany János Általános Iskola jótékonysági adventi ünnepségét. A gyerekek már hetek óta izgatottan készültek erre az estére. A műsorszámok között az első volt a harmadikosok produkciója, majd az elsősök egy vidám jelenetet adtak elő, majd hópiheként és rénszarvasként táncoltak. Az énekkar produkcióját a másodikosok betlehemes játéka követte, majd a tanári kar által előadott dal csendült fel. A 4.osztályosok tanulságos mesejelenetét a karácsonyra készülődés jegyében összeállított műsorral követte a 6.osztály. Őket az ötödikesek sötétben előadott látványos tánca követte, az énekkar pedig egy népszerű karácsonyi dalt adott elő. A karácsonyi fa egyik dísze, a girland szolgált kellékül a hetedikesek számára, az osztályok műsorai közül pedig a legnagyobb jöttek utoljára, ők a karácsonyi idézetek mellett egy látványos táncot mutattak be. Az estét ismét egy közös dallal zárták, melybe minden osztály bekapcsolódott. A jótékonysági est bevétele mintegy 100.000 Ft lett, ez az össze az iskolai alapítvány számlájára kerül.
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A(z) 20161216_100246.jpg megjelenítése
 
Karácsony a bükkábrányi óvodában
 
A bükkábrányi óvodában december 16-án rendezték meg a Karácsonyi ünnepséget. Az előző délután a szülők, pénteken délelőtt pedig a többi csoport láthatta a nagycsoportosok erre az alkalomra készített karácsonyi témájú versekkel és dalokkal színesített műsorát. Zárásként a legkisebbek és a középső csoportosok is előadtak egy-egy verset, majd saját készítésű mézeskalácsokkal kínálták meg egymást. A műsor alatt pedig ajándékok kerültek a karácsonyfa alá, így a csoportszobákba visszatérve minden gyermek szemügyre vehette az új szebbnél – szebb játékokat. A kicsomagolásban az óvónénik is segítettek, hogy minél hamarabb indulhasson az önfeledt játék.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com