Képviselő-testületi ülés Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2017. január 31. kedd, 21:22
alt
Ülésezett Mezőkeresztes Város Önkormányzatának képviselő-testülete január 26-án reggel 9 órától, a hivatal tanácskozó termében. Miután Majoros János polgármester köszöntötte a megjelent testületi tagokat, ismertette a napirendi pontok tartalmát, amelyet a képviselők egyhangúan elfogadtak. Ez alkalommal 10 napirendi pont témáit vitatták meg a testület tagjai.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az 1. napirendi pont a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számáról szóló rendelet módosítása volt. A polgármester elmondta, hogy a Kormány új népszavazási eljárásról szóló törvénye tette szükségessé az önkormányzati rendelet módosítását. Ezt a testület tagjai egyhangú igennel elfogadták.
 
A 2. napirendi pontban Mezőkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. évi munkatervét fogadták el egyhangúan a képviselők.
 
A 3. napirendi pontban a Mezőkeresztesi Központi Konyha intézményvezetői állásának meghirdetését szavazták meg egyhangú igennel a testület tagjai.
 
A 4. napirendi pontban a polgármester 2017. évi szabadságolásának ütemtervét fogadták el egyhangúan a képviselők.
 
Az 5. napirendi pontban a Heves Megyei Vízmű Zrt-vel kötött bérleti-üzemeltetési szerződést fogadták el a testület tagjai.
 
A 6. napirendi pontnál a Harmatcsepp Óvoda nyári zárva tartásának meghatározott időpontjait fogadták el a képviselők.
 
A 7. napirendi pont a Mezőkeresztesi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás felülvizsgálata volt. A polgármester elmondta, hogy minden évben szükség van az együttműködési megállapodás felülvizsgálatára. A képviselő-testület tagjai egyhangú igennel fogadták el a megállapodást.
 
A 8. napirendi pont a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark Program nyertes pályázatának ingatlan megjelölése volt. A képviselők egyhangú igennel szavazták meg sport park létesítését a Mezőkeresztes Liliom útca 737-es helyrajzi szám alatt található területen.
 
A 9. napirendi pontban az Észak-magyarországi Regionális Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás társulási megállapodását fogadták el egyhangúan a testület tagjai.
 
A 10. indítványok és javaslatok napirendi pontba több dolog is beletartozott.
 
Elsőként a polgármester elmondta, hogy a Dél-borsodi Romák Integrációját Elősegítő Közhasznú Egyesület pályázatot nyújtott be az úgynevezett Tanoda programra, amelyhez a helyszínt Mezőkeresztes Város Önkormányzatának kellene biztosítania. Az egyesület az önkormányzati hivatal "B" épületének emeleti részére nyújtott be igényt az önkormányzathoz. A képviselők egyhangúan megszavazták a kérdéses épület rész biztosítását a program ideje alatt az egyesület részére. A helyszín bérleti díját havi 40 ezer forintban határozták meg.
 
Másodikként a külterületi közutak fejlesztéséről szóló pályázatról esett szó. Majoros János elmondta, hogy a pályázatban 15% önerőt kell az önkormányzatnak biztosítania. Elhangzott az is, hogy ha a pályázatot az önkormányzat egy másik önkormányzattal konzorciumban közösen nyújtja be, az az elbírálásnál előnyt jelent. A képviselők egyhangú igennel szavazták meg, hogy a pályázatot Igrici önkormányzatával közösen nyújtsák be.
 
Ezt követően a képviselők zárt ülésen tanácskoztak tovább.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com