Testületi ülés Mezőnyárádon

Testületi ülést tartottak Mezőnyárádon december 6-án. A képviselők összesen 8 napirendi pontot vitattak meg az ülésen.
Elsőként az önkormányzat 3/4 éves gazdálkodásáról szóló beszámolót fogadták el a képviselők egyhangúlag.
A 2.napirendben a szociális célú tűzifa-támogatás helyi szabályairól szóló rendeletről tárgyaltak a képviselők. Elhangzott, hogy 73 m3 fát ítéltek meg az önkormányzat részére, arról, hogy kik és milyen feltételekkel jogosultak a támogatásra, már a napokban tájékoztatást kapnak a lakosok. A kérelmet december 23-áig lehet benyújtani, várhatóan január első felében megkezdődik a megítélt mennyiségű tűzifa kiszállítása. A kiszállított mennyiség 1-3 m3 között alakul majd, attól függően, hogy hány kérelem érkezik be, és a beérkezett kérelmek alapján hányan lesznek jogosultak a támogatásra.
A képviselők egyhangúlag elfogadták a rendelet-tervezetet.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

A 3.napirendi pontban az egészségügyi alapellátási körzetek megállapításáról szóló rendeletről volt szó. Kormányhivatali jelzés alapján ugyanis szükség volt a rendelet aktualizálására, a hatályos jogszabályokhoz való igazitásra.
A képviselők egyhangúlag megszavazták a módosításokat.
A 4.napirendben a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás társulási megállapodásának módosítását fogadták el a képviselők egyhangú igennel, amelyre szintén az egészségügyi alapellátások szabályozásával kapcsolatban volt szükség.
Az 5.napirendben a község településrendezési eszközök módosításával kapcsolatos véleményezési eljárás lezárását fogadták el ugyancsak egybehangzó igennel a képviselők.
A 6.napirendben a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás társulási megállapodásának módosításáról volt szó, a képviselők egyhangúan felhatalmazták a polgármestert a módosított megállapodás aláírására.
A 7.napirendben a képviselő-testület 2017. évi munkatervét fogadták el a képviselők. Elhangzott, hogy legalább 6 ülést kötelező összehívni egy évben, ám ennél jóval többet szokott tartani a testület.   
A 8., indítványok, javaslatok napirendben szó esett arról, hogy az önkormányzat el szeretné indítani a minibölcsödét a településen. Ez egyébként kötelező is 2018. december 31-ével bezárólag, hiszen a jogszabály előírja, hogy amennyiben több mint 40 három év alatti gyermek van a településen, akkor kötelező a minibölcsőde beindítása. Továbbá, ha legalább 5 szülő igényli, akkor szintén meg kell szervezni a minibölcsődét.
Ebbe az intézménybe legalább 2 éves gyermekek ellátását tudják majd biztosítani, és maximum 7-8 gyermeket tudnak gondozni. A bölcsődei csoportot az óvoda jelenlegi tornaszobájában alakítanák ki az elképzelések szerint.
A témára várhatóan még az éven visszatér a testület.
Szó esett arról, hogy az önkormányzat szeretné beindítani a Start mintaprogram mezőgazdasági ágát egy 1,2 hektáros önkormányzati területen, várhatóan 6 fő bevonásával.
A cél az, hogy minél több nyersanyagot tudjanak megtermelni a községi konyha számára.
December 12-én 17 órától rendezik majd meg a közmeghallgatást a házasságkötő-teremben, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com