160. születésnap - kórusok találkoztak Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2016. október 11. kedd, 09:14
Ismét a kórusok kerültek a középpontba október 9-én Mezőkeresztesen.
A helyi IKSZT-ben lebonyolított nagyszabású rendezvénynek különös apropót szolgáltatott, hogy az 1856-ban megalakult Mezőkeresztesi Férfikórus ebben az évben ünnepli fennállásának 160. évfordulóját, így az ország legrégebbi férfikórusa is. Az ünnepeltekkel együtt összesen öt fellépője volt ennek a délutánnak. A rendezvény elején Szuhánszki Mónika köszöntötte a fellépőket és a vendégeket, majd Holló József költő szavalta el az ünnepelt férfikórus számára ez alkalomra írott versét. A kórus rövid történetének ismertetése után egymást követték a fellépők a művelődési ház színpadán.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Elsőként az erdélyi Sepsiszentgyörgyről érkező Cantus Firmus vegyeskórus előadását csodálhatták meg a jelenlévők, majd pedig a Szerencsi Férfikórus varázsolt jó hangulatot főleg bordalokból álló műsorával. A szerencsiek után a három helyi fellépő következett. Előbb a Mezőkeresztesi Kamarakórus tagjai léptek színpadra színvonalas műsorral, majd a Mezőkeresztesi Citerazenekar betyárdalokból és népdalokból összeállított repertoárja volt műsoron.
Utolsóként az ünnepelt férfikórus előadását hallhatták a vendégek, melyet jelenlegi vezetőjük Zoller János karnagy úr vezényelt. A színpadi műsorok után köszöntők sora hangzott el. Elsőként Tállai András országgyűlési képviselő méltatta a nagy múltú kórus tevékenységét és fejezte ki jókívánságait. Ezt követően előbb a meghívott fellépők képviselői mondtak születésnapi köszöntőt, majd a város polgármestere Majoros János köszöntője hangzott el. Ennek végeztével egy márvány emléktáblát adományozott a város nevében az ünnepelteknek. Személyre szabott ajándék is járt a kórustagoknak. Az emlékplaketteket Majoros János és Tállai András együtt nyújtotta át mindenkinek.
A dalos délutánt a résztvevők közös énekléssel zárták, amelynek végén a Magyar- és a Székely Himnusz is elhangzott.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com