Szüreteltek a mezőnyárádi ovisok
Írta: Eleven Televízió   
2016. október 02. vasárnap, 18:12
Évek óta hagyomány a mezőnyárádi óvodában, hogy szeptemberben a gyermekek az óvónénik segítségével szüretelni indulnak az intézmény területén. Idén sajtos stangli elkészítésével indult a nap a csoportszobában. Az ovisok képet kaphattak arról, hogy milyen alapanyagokból és hogyan készül el ez a sajtos finomság, sőt a maradék sajtot maguk fogyaszthatták el a nebulók. A nagy munka előtt ízletes tea is készült, hogy aki közben megszomjazik az ne csak a mustot kóstolhassa majd a munka végeztével.
Amíg sült a finomság, kosarakkal felszerelkezve indultak útnak az óvoda hátsó részéhez, hogy a szőlőtőkékről leszüreteljék a termést. A szőlőt a pedagógusok szedték a gyerekek kosarában pedig szépen gyűlt az idei termés. Ezek után megkezdődött a bogyózás, ami már teljes egészében a kicsik feladata volt. A szemek a présbe kerültek, ahonnét a fiúk erejének köszönhetően lassan csordogálni kezdett a must is. Közben egy-egy szüreti vers is előkerült, hogy hamarább teljen a préselés ideje.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A nehéz munka után mindenki megéhez és megszomjazott, még szerencse, hogy pont ekkorra készült el az előzőleg sütőbe tett finom sajtos stangli és a tea, melyekből mindenki kedvére lakmározhatott.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com