66. Bányásznap Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2016. szeptember 07. szerda, 11:11
alt
Az idei évben is megrendezésre került a Bányásznap a Mátrai Erőmű Bükkábrányi Bányaüzemének szervezésében, immár 66. alkalommal. Szeptember 2-án délután 13 órától a bányász hősök emlékművénél a bányászzenekar műsorával indult az ünnepség. A Himnusz eléneklése után Mata Tibor a bükkábrányi bánya igazgatója tartotta meg ünnepi beszédét.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Elhangzott, hogy 2015. szeptembere óta 4,7 millió tonna szenet termeltek ki a bükkábrányi bányában, amely a tavalyi évhez képest egy 20-25%-os termelésnövekedést jelent. Ezt követően került sor a koszorúk elhelyezésére a bányász hősök emlékművénél. Az ünnepségen részt vett Tállai András a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő is. A koszorúzást követően az ünnepség a bükkábrányi Szép Pál Sporttelepen folytatódott tovább. Derekas Barnabás igazgatósági tag köszöntő beszédét követően kerültek kiosztásra a Véggyűrűk, a Lignitbányászatért Elismerő Oklevelek és az Elnöki Elismerő Oklevelek. Az ünnepség állófogadással zárult.
 
Szeptember 3-án már a kikapcsolódásé volt a főszerep. A programok a bükkábrányi sporttelepen 14 órától kezdődtek. Elsőként a Mezőkövesdi Fúvószenekar és Mazsorettcsoport műsorát tekinthették és hallgathatták meg a kilátogatók. Majd Peter Sramek lépett a színpadra. Délután 16:30-tól a gyermekek nagy örömére a Diri-Dongó együttes hozta el Játszótér című interaktív gyermekműsorát. Ezt követően a felnőtteknek kedveskedtek egy kicsit a szervezők, a Miskolci Nemzeti Színház operetténekesei adtak elő örökzöld slágereket. 18:15-től a mulatós zene kedvelőit várták a színpadhoz, hiszen a Capuccino műsora következett. Ezt követően Vincze Lilla és Nagy Zsolt lépett a színpadra. Este 20:30-tól egy rövid filmvetítést követően az est nagy fellépője a Kowalsky meg a Vega csapott a húrok közé és vonzott óriási, több ezres tömeget a színpad elé.
 
Napközben természetesen azoknak is akadtak programlehetőségek akiket nem kötött le a színpadi műsor. Többek között dodgem és körhinta is várta az érdeklődőket. A rendezvény ideje alatt, akik ellátogattak a rendőrség toborzó sátrába, azok bővebb tájékoztatást követően jelentkezhettek határ vadásznak.

Kitüntetettek névsora:
 
„Kiváló Bányász” miniszteri kitüntetésben részesült:
Dargai Sándor HM-5- ös kotrógép rakodómester
Kovács Zoltán Károly nagygépes lakatos
 
„Céggyűrűt” vehetett át:
Hazadiné Szalay Éva bányafelmérő
Grimon Ákos Miklós szenes aknász
Papp Imre meddő 20-as aknász
Szakos László szalagos vezető elektrikus
Szepesi Imre szállítóberendezés főszerelő
 
„Lignitbányászatért Elismerő Oklevelet” vehetett át:
Király Ernő tológépvezető
Kis Károly üzemeltető lakatos
Koós József hibaelhárító lakatos
Nagy László gépkezelő
Stenger Nándor tehergépkocsivezető
Szabó Gyula géplánckezelő
Tamás Sándor főelektrikus
Kelemen Gábor Irodavezető
 
„Elnöki Elismerő Oklevelét” vehetett át:
Szvercsok Zoltánné
Kónya József
Nagy Károly
 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com