Bükkaljai Mozaik - 2016. augusztus 3.
Írta: Eleven Televízió   
2016. augusztus 04. csütörtök, 01:00
alt
 
Pedagógusnap Mezőnyárádon
 
A pedagógusnap június első vasárnapjára esik. Az UNESCO és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet 1996-ban ezen a napon fogadta el a pedagógusok jogairól szóló, 150 paragrafusból álló határozatot. Magyarországon 1952. június 7–8-án ünnepelték először ezt a napot, s ez alkalomból adták át a kiváló tanítói és tanári okleveleket, később egyes kitüntetéseket az ország legjobb pedagógusainak. Intézményi szinten is minden évben ünneplik ezt a jeles napot, ahol a gyermekek köszöntik tanáraikat, tanítóikat az óvónőket. Mezőnyárádon a kistornateremben várták egy megható műsorral és ajándékkal a pedagógusokat a gyermekek, majd a szülői munkaközösség szervezésében vacsora várta az ünnepelteket. Kettős ünnep volt ez hiszen a pedagógusok pedig egy erre az alkalomra átírt énekkel és gitárkísérettel búcsúztak a szülői munkaközösség elnökétől Korpás Zoltánnétól, aki hosszú évek óta töltötte be tisztségét és mindenben segítette, támogatta az iskola életét. Mivel gyermeke az idén elballag másnak adja át helyét.
 
 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
 
alt

Búcsú az iskolától - ballagás Mezõnyárádon - 2. rész
 
Búcsú az iskolától - ballagás Mezõnyárádon 2. rész A mezõnyárádi iskola ballagási ünnepségének elsõ részérõl már elmúlt heti adásunkban láthattak rövid beszámolót Nézõink. Ezen a héten folytatjuk az összefoglalót. Hagyomány, hogy minden ballagó diákkal kapcsolatban elhangzik, hol, milyen tagozaton tanul tovább, természetesen ez most sem maradt el. Gallik Gábor osztályfõnök olvasta fel egyenként, ki hol folytatja tanulmányait majd saját névkártyáját mindenki elhelyezte az életfán. Idén is átadásra került a Szederkényi Anna díj, amelyet ez évben Tóth Ivett vehetett át. Elmúlt évtõl több jutalom is vár a búcsúzókra. Így tantestületi dicsérettel büszkélkedhet Korpás Zoltán, az év leány sportolója Halász Georgina, fiú sportolója pedig Mészáros Zoltán lett. Ez mellett többen is könyvjutalomban részesültek a ballagók közül. Nem csak õk kaptak azonban elismerést. Tóth Sándor az iskola nyugalmazott igazgatója külön köszönetet mondott Horváthné Gomány Judit tanítónõnek az elmúlt évek kitartó és rendkívül eredményes munkájáért. Ezek után Farkas Jánosné több szülõnek is kifejezte elismerését és köszönetért mindazért, amivel az elmúlt években az iskolai munkát segítették. A rendezvény legvégén Molnár Bence szavalatával bocsátották útjukra az itt maradók a nyolcadik osztályosokat.
 
 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
 
alt
 
Ballagás Mezőkeresztesen - 2.rész
 
Június 18 -án ballagtak el a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói. A gyermekek az utolsó csengőszó után, énekelve indultak el és az iskolát egy rövid időre elhagyva, majd ismét visszatérve jutottak be a tornacsarnokba. A Himnusz után, a ballagók műsorában minden búcsúzó szerephez jutott. Berengyán Enikő a 7. osztályosok nevében szólalt meg, majd a végzősök búcsúztak szeretett iskolájuktól. A távozó 8. osztály nevében Juhász Dóra köszönt el mindenkitől. A ballagók szüleiknek is kifejezték hálájukat, azért hogy vigyáztak rájuk és vezették őket az évek során. Tóthné Sándor Edit intézményvezető ünnepi beszédét követően meglepetéssel készült a Kiskórus és a tanári kar. A „Maradj mindig ugyanilyen” című dalt énekelték közösen a ballagóknak. A műsor folytatásaként sor került a jól sportoló és tanuló, valamint az aktív közösségi életet élő tanulók jutalmazására. Oklevelet kaptak a szülői munkaközösség legaktívabb tagjai is. Kiosztásra került az év diákja díj is, amelyet az idén Berecz Antónia kapta meg. Az elmúlt évben nyugdíjba vonult Virág Gyuláné és Molnár Gyuláné szolgálati emlékérmet kapott. A műsor zárásaként a füves pályán a ballagók elengedték a szabadságot jelképező lufikat, majd a fotózás és virágátadás után, közösen indultak vissza az osztálytermekbe virágokkal a kézben.
 
 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com