Bükkaljai Mozaik - 2016. július 27.
Írta: Eleven Televízió   
2016. július 28. csütörtök, 01:00
alt
 
Búcsú az iskolától - ballagás Mezõnyárádon - 1. rész
 
Június 18-án 17 órától a Mezõnyárádi Szederkényi Anna Tagiskola 18 végzõs tanulója búcsúzott az intézménytõl, hiszen õsztõl már mindannyian egy-egy középiskolában folytatják majd tanulmányaikat. A ballagás a hagyományokhoz híven csengõszóra vette kezdetét, a nyolcadikosok - ballagási dalokat énekelve - végigjárták az iskola épületét, termeit. Az ünnepség kezdetén elsõként az iskola tanulói nevében a hetedik osztályos Hajdú Virág köszönt el a ballagóktól. A ballagó nyolcadikos búcsúbeszédükben felidézték az elmúlt 8 évet, megköszönték a tanítók, tanárok és az iskolai dolgozóinak munkáját, illetve szüleiket is köszöntötték egy szál virággal. Ezek után a ballagók egy puzzle kirakásával jelenítették meg az iskola épületét, majd tanáraikkal együtt körbe állva, egymás kezét fogva engedték útjára azokat a lufikat, melyek a most kirepülõ diákok távozását is jelképezték a szeretett intézménybõl. Farkas Jánosné tagintézmény-vezetõ külön is elköszönt a nyolcadikosoktól, sikereket, boldog életet kívánva mindannyiuknak. Az ünnepség további eseményeirõl magazinmûsorunk következõ számában láthatnak összefoglalót Nézõink.
 
 

alt
 
Elsőáldozás és körmenet Mezőnyárádon - 2.rész
 
Május 29-én délelőtt 10 órától a mezőnyárádi katolikus templomban 5 kisfiú és 7 kislány újította meg keresztségi fogadalmát, amelyet egykor szüleik, illetve kereszt szüleik tettek helyettük, és lett elsőáldozó a katolikus egyházközségben. Legelső szentgyónásukat követően a 12 gyermek már izgatottan várta a Jézussal való találkozást. Az ünnepi eseményre hosszas hitoktatói felkészítés mellett jutottak el a gyerekek. Az elsőáldozás Istennel való találkozás, az utolsó vacsora emlékezete.
 
A gyerekeknek és a szentmisén résztvevő híveknek Dr. Linzenbold Levente plébános beszélt az ünnepi alkalom jelentőségéről. Az ünnepi prédikációban nem csak a Jézussal való találkozás fontosságáról, de annak megtartó erejéről, a szülők és a család további felelősségéről is szó volt. A szentmise végén került sor az úrnapi körmenetre. A templom körül a négy égtáj irányába négy, virággal díszített sátrat helyeztek el, ezeket járták körbe a hívek. Dr. Linczenbold Levente plébános által felolvasott szentírási rész után a szentségi áldás adása következett. Ez után indult tovább a menet a következő állomásra. Legvégül a templomba tértek vissza, ahol a szentmise végén az elsőáldozók szülei és a hívek egy kis ajándékkal köszöntötték a plébános urat 50. születésnapja alkalmából.
 

alt

Ballagás Mezőkeresztesen - 1.rész
 
Június 18 -án ballagtak el a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola tanulói. A gyermekek az utolsó csengőszó után, énekelve indultak el és az iskolát egy rövid időre elhagyva, majd ismét visszatérve jutottak be a tornacsarnokba. A Himnusz után, a ballagók műsorában minden búcsúzó szerephez jutott. Berengyán Enikő a 7. osztályosok nevében szólalt meg, majd a végzősök búcsúztak szeretett iskolájuktól. A távozó 8. osztály nevében Juhász Dóra köszönt el mindenkitől. A ballagók szüleiknek is kifejezték hálájukat, azért hogy vigyáztak rájuk és vezették őket az évek során.
 
Tóthné Sándor Edit intézményvezető ünnepi beszédét követően meglepetéssel készült a Kiskórus és a tanári kar. A „Maradj mindig ugyanilyen” című dalt énekelték közösen a ballagóknak. A műsor folytatásaként sor került a jól sportoló és tanuló, valamint az aktív közösségi életet élő tanulók jutalmazására. Oklevelet kaptak a szülői munkaközösség legaktívabb tagjai is. Kiosztásra került az év diákja díj is, amelyet az idén Berecz Antónia kapta meg. Az elmúlt évben nyugdíjba vonult Virág Gyuláné és Molnár Gyuláné szolgálati emlékérmet kapott. A műsor zárásaként a füves pályán a ballagók elengedték a szabadságot jelképező lufikat, majd a fotózás és virágátadás után, közösen indultak vissza az osztálytermekbe virágokkal a kézben.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com