Bükkaljai Mozaik - 2016. július 6.
Írta: Eleven Televízió   
2016. július 07. csütörtök, 01:00
alt

Ballagás a mezőkeresztesi Szentistváni úti óvodából - 1.rész

Eljött a búcsú ideje a legnagyobbak számára a mezőkeresztesi Szentistváni úti óvodában is június 3-án. Az ünnepség elején Czirják Károlyné óvodavezető köszöntötte a gyerekeket és a vendégeket és persze elbúcsúzott a ballagóktól. A Szülői Munkaközösség egy tagja is elbúcsúzik a gyermekével együtt, így őt is külön köszöntötték egy virágcsokorral.
Ezután a kis és középső csoportosok műsora következett, Autózó manók címmel. Műsorukat követően a kiscsoportosok és a középső csoportosok is elbúcsúztak ballagó társaiktól.
A nagycsoportosok a színek köré épülő, ötletes műsort mutattak be társaiknak és a vendégeknek. Ezt követően elbúcsúztak az óvodába maradó társaiktól, majd egy dallal vettek köszöntek el az óvonéniktől, dajkanéniktől.
Az ünnepség első része ezzel véget ért, a nagycsoportosok visszavonultak egy kis időre. A csoportszobákban megkapták tarisznyájukat, és dalokat énekelve indultak utolsó közös útjukra az óvodában. Először átbújtak a 6-oson, majd körbejárták az óvodát, énekelve, könnyes szemmel. A délután zárásaként az óvodába maradó társaikkal együtt elfogyasztották ünnepi uzsonnájukat.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 
alt
 
Ballagás és évzáró a bükkábrányi óvodában - 1.rész
 
Június 3-án délután meglehetősen sűrű program várt minden érintettre a bükkábrányi óvoda aulájában.
Négy órai kezdettel a középső csoportosok évzáró ünnepségére került sor. Ennek kezdeteként Galambos Lajosné az intézmény vezetője köszöntötte a vendégeket, majd a gyerekek versekkel, körjátékokkal, énekekkel színesített műsorral kedveskedtek a szülőknek.
Öt órakor már a nagycsoportosokra irányult a figyelem. Ők búcsúztak az óvodától, hogy szeptembertől már az iskola padjaiban ismerkedhessenek a betűvetés és a számolás tudományával. Az intézmény vezetőjének köszöntője után a gyerekek egy-egy szál virággal kedveskedtek a meghívott vendégeknek, akik között ott voltak a ma már nyugdíjas dadus nénik, de a leendő tanító nénik is.
A legnagyobbak verses, zenés műsorral vettek búcsút az ovitól. Miután pedig az óvónénik mindenkinek a nyakába akasztották a ballagó tarisznyát, egyenként átbújtak a virágokból font hatoson, jelképezve hogy immáron hat évesek lettek.
 
 

Hirdetés_______________________________________________________________________
alt

Ballagás a mezőkeresztesi József Attila úti óvodából - 1.rész

A mezőkeresztesi József Attila úti óvodában június 4-én, szombaton 1/2 10-kor gyülekeztek a gyerekek és a szülők, hogy részt vegyenek az intézmény tanévzáró ünnepélyén és elbúcsúztassák azt a 19 gyereket, akik szeptembertől már nem itt, hanem az iskola első osztályában kezdik a tanévet.
Az ünnepi műsor előtt Czirják Károlyné az intézmény vezetője köszöntötte a gyerekeket és a szülőket. Három szülőnek külön is megköszönte az az áldozatos munkát, amellyel az elmúlt években segítették az óvodai dolgozók tevékenységét. Az ünnepség első részében előbb a kicsik búcsúztak a most ballagóktól. Egy-egy vidám, zenés műsorral, illetve versekkel engedték útjukra a nyagycsoportosokat. A legkisebbek műsora után a középsősök következtek, akik játékos formában többek között közlekedési tanácsokat is adtak mindenkinek "Csodajárgányok" című műsorukban.
Ezek után a legnagyobbak léptek színre. Ők népi játékokat elevenítettek fel, majd versekkel köszöntek el a kisebbektől és az óvónéniktől egyaránt. A műsort követően pedig tarisznyával a nyakukban még utoljára végig járták az ovi termeit és udvarát, valamint átbújtak az életkorukat jelképező, virágokkal díszített hatoson.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com