Testületi ülés Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2016. június 29. szerda, 01:00
alt
Ülésezett Mezőnyárád Község Önkormányzatának képviselő-testülete június 20-án délután 16 órától. Ez alkalommal a megjelent képviselők összesen 7 napirendi pontot vitattak meg, majd hoztak döntést azok témáiban. Elsőként Bárdos József Szabolcs polgármester úr köszöntötte a testület tagjait, majd ismertette a napirendi pontokat, amelyeket a képviselők egyhangúan elfogadtak.
 
Az 1. napirendi pont a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról szóló rendelet elfogadása és az ehhez kapcsolatos közszolgáltatási szerződés aláírásához a polgármester felhatalmazása volt. Várnai Róbert Jegyző úr elmondta, hogy június 30-ig kell döntést hozni ezen témában, illetve július 1-el már meg is kell kötni a szerződést. A testület tagjai egyhangúan elfogadták a rendelet tervezetet, illetve felhatalmazták a polgármestert az aláírásra.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A 2. napirendi pont a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendelet elfogadása volt. Jegyző úr elmondta, hogy korábban nem volt ilyen szabályzás a településen, de már szükségessé vált. A rendezelet lehetővé tenné, hogy a jegyző személye járjon el az ilyen jellegű ügyekben. Az új rendelettel várhatóan javulna a közrend és a közbiztonság. Illetve a rendezeletben foglaltak szerint 150 ezer forint lenne a kiszabható pénzbírság felső határa. A testület ezt egyhangú igennel elfogadta.
 
A 3. napirendi pontban az építésügyi tárgyú rendeleteket vizsgálta felül a képviselő-testület, majd fogadta el egyhangú igennel.
 
A 4. napirendi pontban a Vöröskereszt Helyi Szervezetének 70 ezer forintos támogatási kérelmét fogadta el egyhangúan a testület.
 
Az 5. napirendi pontban Tóth Sándornének a mezőnyárádi óvoda vezetőjének beszámolóját tekintették át a képviselők az óvoda 2015-2016-os nevelési évéről, majd egyhangú igennel elfogadták azt.
 
A 6. napirendi pontban az önkormányzati étkeztetés fejlesztéséhez benyújtandó pályázatról esett szó. Bárdos József Szabolcs elmondta, hogy a központi konyha fejlesztése miatt pályázna az önkormányzat. A tervek szerint akadálymentesítésre, illetve az étkező bővítésére és fejlesztésére lenne szükség. A beruházás összköltsége várhatóan 28-30 millió forint lenne, ebből 5% önerőt, megközelítőleg 1 millió 500 ezer forintot kellene az önkormányzatnak biztosítania. A testület tagjai egyhangú igennel megszavazták a pályázat benyújtását.
 
A 7. időszerű feladatok napirendi pontba több dolog is beletartozott.
 
Elsőként a polgármester tájékoztatója hangzott el arról, hogy a tervezett Békafesztivál rendezvényre várhatóan még 693 ezer forint költségre lesz szükség, ezzel a rendezvény várható teljes költsége 2 millió 700 ezer forintra módosulna. Továbbá az is elhangzott, hogy a Toldi úton zajlik a vízelvezető árkok rekonstrukciója, amely várhatóan további utcákban is fog folytatódni.
 
Mivel más téma nem merült fel, így a képviselők zárt ülésen tanácskoztak tovább.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com