25 éves évforduló - ezüstmise Tardon
Írta: Eleven Televízió   
2016. június 17. péntek, 08:26
Nagy jelentőséggel bíró esemény egy pap és egy egyházközség életében is az ezüstmise, vagyis a pappá szentelés huszonötödik évfordulója. Dr. Linczenbold Levente Tard, Mezőkeresztes és Mezőnyárád plébánosa június 11-én délután 3 órakor celebrálta több mint húsz paptársával együtt e jeles évfordulón tartott szentmiséjét a Tardi római katolikus templomban. Nem csak a tardi ás a filia egyházközségekből érkeztek azonban hívek, hanem számos környékbeli település mellett például Polgárról és Tiszagyulaházáról is, ahol Levente atya korábban teljesített papi szolgálatot. A hatalmas tömegre való tekintettel az udvaron felállított sátorban egy kivetítőn követhették végig a szentmisét mindazok, akiknek már nem jutott hely a templomban.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az ünnepi bevonulás után a jubilálót előbb Molnár Miklós a Tardi Egyházközség Képviselő-testületének elnöke és Gál János a település polgármestere köszöntötte és ajándékozta meg, de a már említett előző szolgálati helyek vezetői is kifejezték jókívánságaikat és átadták ajándékaikat.
A szentmise ünnepi szónoka Bakos Rafael karmelita tartományfőnök volt, aki a régi barátság nyomán felidézte az ünnepelt papi hívásának történetét, de beszélt az együtt átélt diákkori élményekről is. Az áldozati liturgia után, a szentmise végén Levente atya köszönetet mondott mindazoknak, akik lehetővé tették ennek a felemelő ünnepnek a megtartását. Külön is megáldotta szüleit, testvérét és nagynénjét, majd legvégül egy jó hangulatú, zenével aláfestett életrajzi kisfilm került levetítésre eddigi életútjáról a gyermekkortól egészen napjaink eseményeiig. A himnuszok eléneklése és az ünnepélyes kivonulás után pedig minden résztvevőt szeretettel vártak a plébánián a bőségesen megrakott asztalok melletti agapéra.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com