Bükkaljai Mozaik - 2016. június 1.
Írta: Eleven Televízió   
2016. június 01. szerda, 01:00
alt
 
Szavalóverseny a bükkábrányi óvodában - 1. rész
 

Április 14-én az előző évekhez hasonlóan idén is versmondó versenyre várták a térség óvodásait, a Napsugár Napközi Otthonos Óvodában Bükkábrányba.
A nagycsoportosok részére hirdetett eseményre összesen 21 gyermek érkezett.
Galambos Lajosné óvodavezető köszöntötte a megjelent gyermekeket és nevelőket, majd bemutatta a zsűri tagjait, Ungerné Lévai Mária, Kiss Sándorné, valamint Barzsó Mária nyugalmazott óvodapedagógusokat. A kicsik egyesével, településenként az óvónénik vezényletével mondták el verseiket.

 

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 
alt

Csorba Piroska költő és író vendégeskedett Bükkábrányban - 2. rész
 

Rendhagyó irodalomórát tartott Csorba Piroska költő, író, tankönyv író, pedagógus a Bükkábrányi Arany János Általános Iskolában. Az óra témája a műforma, műnem, műfajok volt.
Ennek szemléletes bemutatását "A kesztyű" című stílusgyakorlattal tette élvezetessé a diákok számára, technikai szemléltető eszközök segítsége nélkül.
A pedagógusi tevékenység mellett életének  hangsúlyos része az írás is. Otthonosan mozgott és mozog ma is a vers és próza világában is.  Erre bizonyíték számos megjelent könyve. Írói munkásságának természetes elemévé vált a tankönyv írás is.

 

 

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 
alt
 
Mesevetélkedő a mezőkeresztesi iskolában - 1. rész
 

14. alkalommal szervezték meg a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában a Térségi Mesevetélkedőt. A programok a helyi néptánccsoport és énekkar bemutatója után indultak két helyszínen.

 

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com