Bükkaljai Mozaik - 2016. május 25.
Írta: Eleven Televízió   
2016. május 24. kedd, 01:00
alt
 
Csorba Piroska költő és író vendégeskedett Bükkábrányban - 1. rész
 

Rendhagyó irodalomórát tartott Csorba Piroska költő, író, tankönyv író, pedagógus a Bükkábrányi Arany János Általános Iskolában. Az óra témája a műforma, műnem, műfajok volt.
Ennek szemléletes bemutatását "A kesztyű" című stílusgyakorlattal tette élvezetessé a diákok számára, technikai szemléltető eszközök segítsége nélkül.
A pedagógusi tevékenység mellett életének  hangsúlyos része az írás is. Otthonosan mozgott és mozog ma is a vers és próza világában is.  Erre bizonyíték számos megjelent könyve. Írói munkásságának természetes elemévé vált a tankönyv írás is.

 

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 
alt
 
Majális Mezőkeresztesen - 2. rész
 

A szervezők idén is majálisra várták az érdeklődőket Mezőkeresztesen az IKSZT udvarán május 1-én.
A mezőkeresztesi Kossut Lajos Általános Iskola tanulóinak táncbemutatóját követően, a délután folyamán a Szenterzsébet Nyugdíjas Klub is fellépett, illetve a Szervita Nővérek Gyermekotthon lakóinak műsorára is sorkerült.

 

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 
alt
 
Átadták a felújított rendőrőrs épületét Mezőkeresztesen
 

Április 22-én délelőtt 11 órától adták át Mezőkeresztesen a felújított, korszerűsített rendőrőrs épületét. Az ünnepségen a hímusz eléneklése után elsőként Majoros János, Mezőkeresztes Város polgáremestere tartotta meg beszédét, majd Dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte a megjelenteket, illetve ezen beruházás fontosságáról is beszélt. Ezt követően Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és adóügyekért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő tartotta meg beszédét. Az ünnepi beszédeket követően kerül sor az ünnepélyes szalag átvágásra, az épület átadására.

 

 

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com