Az IKSZT Helyi Aktivációs Műhelynapja Mezőkeresztesen
Írta: Eleven Televízió   
2016. május 24. kedd, 21:31
alt
Május 19-én reggel 9 óra 30 perctől tartották Mezőkeresztesen az Integrált Közösségi és Szolgáltató Terek Helyi Aktivációs Műhelynapját, röviden az IKSZT HAM elnevezésű rendezvényt. A regisztrációt és a 160 éves Mezőkeresztesi Férfikórus műsorát követően Majoros János polgármester, majd a Herman Ottó Intézet Természetmegőrzés, Tájfenntartás és Közösségi Fejlesztések Igazgatóságáról, Dr. Eperjesi Tamás igazgató köszönötték a megjelenteket, majd menyitották a rendezvényt.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Dr. Eperjesi Tamás elmondta, hogy 465 településen működik az országban Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér. Ez alkalommal a szervezett programok célja, hogy találkozzanak egymással a vidékfejlesztők, a gazdaság fejlesztők és település fejlesztők, Leader akciócsoport fejlesztők az értékek jegyében. Kiemelte, a helyi értékek összegyűjtésének és rögzítésének fontosságát.
 
A nap folyamán a jelenlévők különböző előadásokat hallgathattak és tekinthettek meg az IKSZT épületében, többek között az értéktárakról, tájértékekről, az értékek megőrzéséről. A délelőtt folyamán Prof. Dr. G. Fekete Éva a Miskolci Egyetem tanárának a Társadalmi innivációk vidéki térségekben című előadására is sor került, amlyben többek között az aktuálisan felmerülő és a társadalmi szolgáltatókat érintő problémákról és azok megoldásairól esett szó. A délután folyamán Kégl Ildikó a Magyar Hírlap újságírója mutatta be Tárgyiasult gondolatok 2. - Értékek Borsodból, Abaújból és Zemplénből című könyvét.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com