Megnyerte a bajnokságot a mezőkeresztesi női kézilabda csapat
Írta: Eleven Televízió   
2016. május 24. kedd, 21:12
alt
Május 21-én szombaton, Tiszaújváros ellen, idegenben játszotta a szezon utolsó mérkőzését a mezőkeresztesi női kézilabda csapat. Igaz ezt a mérkőzést 3 pontos előnnyel a tiszaújvárosiak nyerték, de ez már nem változtatta meg a keresztesiek pozícióját a tabellán. Ugyanis az ezt megelőző, Diósgyőr együttese ellen játszott találkozón megnyerte a Bajnoki címet a mezőkeresztesi együttes, ezzel 32 ponttal a Tabella élére kerülve.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Délután 16 órától tartották a csapat bajnokavatóját Mezőkeresztesen, a Városháza előtti téren, és itt kerültek kiosztásra az aranyérmek. Elsőként ifj. Palatics Attila, a mezőkeresztesi csapat vezetője köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy két éve fogalmazódott meg az a gondolat, hogy létre lehetne hozni egy kézilabda csapatot mezőkeresztesen. A kezdeti nehézségeket követően a csapat fokozatosan összekovácsolódott és 2015-ben már őszi bajnokok lettek. Palatics Attila azt is elmondta, hogy ezzel a győzelemmel nem állt meg a csapat, a következő szezonban egy osztállyal feljebb lépve NB2-ben tervezik tovább folytatni, Hajdú és Szabolcs megyei csapatok ellen. Ez országos a 3. osztálynak felel meg. Illetve egy junior csapatot is létre hoznak, amely jelentős létszám növekedést fog jelenteni a kézilabdásoknál.
 
A jövőben új játékosok is fognak érkezni a csapatba, a felkészülést augusztusban fogják megkezdeni. Ezt követően Majoros János polgármester is köszöntötte a csapatot és megtartotta ünnepi beszédét. A méltató szavak után Adonics István a Mezőkeresztesi Sportegyesület elnöke köszönte meg a csapat kiemelkedő teljesítményét, és biztatta őket a további szép eredmények elérésére.
 
A beszédeket követően érkezett el a pillanat amikor a győztes, bajnok csapat tagjai átvehették kiérdemelt aranyérmeiket, amelyekhez a két év alatt a csapat három vezető gólszerzője, Demeter Orsolya 136, Kálai Gabriella 125 és Németh Barbara 82 góllal járult hozzá.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com