Diósgyőri KSE - Mezőkeresztes női bajnoki kézilabda mérkőzés - összefoglaló
Írta: Eleven Televízió   
2016. május 24. kedd, 20:57
alt
Május 14-én, szombaton idegen környezetben lépett pályára a mezőkeresztesi női kézilabda csapat. Ezúttal Diósgyőr otthonába látogattak el. A találkozóra délután 13 órától került sor. Ezen a délutánon is megtöltötték a lelkes szurkolók a nézőteret, hogy hangosan bíztathassák kedvenc csapatukat.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az 1. félidőt a keresztesiek indították, egymás után négy gólt is értékesítettek, mire az ellenfél reagálni tudott. A félidő első felében a vendég csapat volt eredményesebb, a diósgyőri csapat hátránya egyre növekedett, tehetetlennek bizonyult a keresztesiek erős támadásaival szemben. A félidő második felében a vendég csapat tovább növelte az előnyét és gólgyártásba kezdett, egymás után hét gólt is sikerült értékesítenie. A félidő végére a hazai csapat hátránya már hat pontosra emelkedett, így 18:6 lett az állás a keresztesi csapat javára.
 
A 2. félidőt a diósgyőri csapatnak sikerült indítania. A félidő első felében a keresztesiek ismét gólgyártásba kezdtek és egymás után hétszer is betaláltak a diósgyőri kapuba. A félidő második felében a hazai csapat igyekezett felzárkózni, de nem tudta útól érni ellenfelét. A félidő végére a diósgyőriek hátránya 13 pontosra emelkedett, így a végeredmény 32:19 lett a mezőkeresztesi csapat javára.
 
Történelmi mérkőzés volt ez a keresztesi csapat számára, hiszen ezzel a győzelemmel a tabella első helyére került a csapat, megnyerték a bajnoki címet.
 
Adonics István a Mezőkeresztesi Sportegyesület elnöke gratulált a csapatnak a szép eredményhez, amelyet egy ilyen frissen alakult csapatnak ilyen rövid időn belül sikerült elérnie.
Póta Domitilla a keresztesiek edzője elmondta, hogy a kezdetekkor cél volt elérni valamiféle dobogós helyet, de akkor még senki sem gondolta, hogy a csapat ilyen jól fog szerepelni.
ifj. Palatics Attila a mezőkeresztesi csapat vezetője elmondta, hogy a csapat a bajnoki cím elnyerése után, egy osztállyal feljebb lép és NB2-ben folytatja tovább. Illetve egy junior csapat indítását is tervezik.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com