Ülésezett Mezőnyárád Község képviselő-testülete
Írta: Eleven Televízió   
2016. május 03. kedd, 08:27
alt
Ülésezett Mezőnyárád Község Önkormányzatának képviselő-testülete április 26-án délután 16 órától. Ez alkalommal 7 napirendi pont témáit vitatták meg a képviselők, illetve döntést is hoztak ezekkel kapcsolatosan. Elsőként Bárdos József Szabolcs polgármester úr köszöntötte a megjelent testületi tagokat, megállapította, hogy a testület határozatképes, majd ismertette a napirendi pontok tartalmát, amelyet a képviselők egyhangúan elfogadtak.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az 1. napirendi pontban a 2015. évről szóló belső ellenőrzési jelentést tekinthették át a testület tagjai. A polgármester elmondta, hogy minden évben szükség van az önkormányzat munkájának ellenőrzésére, amelyet egy külsős vállalkozó végez. Találtak kisebb hiányosságokat, amelyeket azóta az önkormányzat pótolt. A jelentést egyhangúan elfogadták a képviselők.
 
A 2. napirendi pont az önkormányzat 2015. évi költségvetésének módosítása volt. Bárdos József Szabolcs polgármester úr elmondta, hogy adódtak előre nem betervezett tételek a költségvetésben, ezek miatt kellett átcsoportosításokat végezni. Ilyen tétel volt többek között a kisbusz, amely beszerzésre került az önkormányzat részére. Ezt a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A 3. napirendi pontban az önkormányzat 2015. évi gazdálkodásáról szóló beszámolót fogadták el egyhangúan a képviselők.
 
A 4. napirendi pontban a polgármester tájékoztatta a testület tagjait arról, hogy 2016-ban lehetőség van rendkívüli önkormányzati támogatás igénylésére. A pályázat benyújtását a testület egyhangú igennel megszavazta.
 
Az 5. napirendi pont Várnai Róbert jegyző úr tartotta meg beszámolóját a Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évi működéséről. Elhangzott, hogy minden évben kell beszámolót készíteni, amely tartalmazza a hivatal munkáját. A beszámolót a testület tagjai egyhangúan elfogadták.
 
A 6. napirendi pontban az adóztatási tevékenységről szóló beszámolót fogadta el egyhangúan a testület.
 
A 7. időszerű feladatok napirendi pontba több dolog is beletartozott.
 
Elsőként a polgármester tájékoztatta a képviselőket arról, hogy az orvosi rendelő és a könyvtár felújítására, valamint a bölcsőde kialakítására is adott be pályázatot az önkormányzat.
 
Másodikként arról esett szó, hogy az iskola szeretné igénybe venni az önkormányzat kisbuszait, hogy a 2. osztályosokat el tudják vinni úszásra, Bogácsra. A testület egyhangú igennel szavazta meg a busz biztosítását az iskola részére.
 
Bárdos József Szabolcs polgármester arról is tájékoztatta a képviselőket, hogy a Vörösmarty úton két épület esetében rossz állapotuk miatt hatósági döntést kérelmezett közigazgatási hatósági eljárás keretében.
 
Mivel más téma nem vetődött fel a polgármester bezárta az ülést.
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com