Víz Világnapja a bükkábrányi óvodában
Írta: Eleven Televízió   
2016. március 22. kedd, 18:18
alt
A Víz Világnapja alkalmából különböző foglalkozások várták a bükkábrányi óvoda gyermekeit március 22-én reggel. A kiscsoportosok papírból kivágott halacskákat festhettek be kedvük szerint különböző színekkel. A kicsik nagyon élvezték a festegetést és sorra készültek el a színes halacskák.
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A nagycsoportban két helyszínen is folyt a munka. Akik gyurmázni szerettek jobban, ők vízi állatkákat készíthettek gyurmából. Akik pedig rajzolni szerettek, ők azt a mesebeli tavacskát színezhették ki, amelyben később a gyurma állatkáka kaptak helyet.
 
Eközben a középső csoportban színes halacskák és kis hajók készültek. A gyerekek először kékre festették ki a halacskáikat, majd miután a festék megszáradt, parafa dugóval narancssárga pikkelyeket mintáztak rájuk. Közben kis csónakok is készültek dióhéjból, amelybe gyurmát tettek, majd papírból vitorlát tűztek rájuk. A tízórait követően a középső csoportosok útra keltek, és egy kis sétát követően a Sályi patakhoz látogattak ki, ahol vízre bocsájtották a kis hajókat.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com