"Huszonnégy óra az Úrért" - keresztút Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2016. március 07. hétfő, 14:42
Március 4-én pénteken a kora esti órákban a mezőnyárádi úgynevezett romtemplomnál gyülekezett a római katolikus hívek sokasága, hogy egy rendhagyó keresztúton vessen részt a helyi egyházközség szervezésében.
A különleges alkalomra nem csak helyből, hanem Mezőkeresztesről és Tardról is szép számmal érkeztek résztvevők. Maga a keresztút ősi római katolikus szertartás, amely ilyenkor a nagyböjti időszakban lélekben is felkészít mindenkit a Nagyhét eseményeire, végső soron pedig a Húsvétra, vagyis az Úr feltámadásának ünnepére. A keresztút tizenhárom állomása pedig végig követi Jézus szenvedéstörténetét elítélésétől egészen a temetéséig.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az első állomás a gyülekezési helyen volt, ahol Dr. Linczenbold Levente plébános köszöntötte a híveket és indította útjára keresztutat. Magát a keresztet az állomások között mindig más-más vette a vállára: ebből többek között az egyházközségi képviselők, az önkormányzati képviselők és a diákok is kivették részüket. Az állomások mindegyikénél egy-egy ima és rövid elmélkedés is elhangzott. Ez utóbbit a hittanosok olvasták fel párhuzamot vonva Jézus Golgotára vezető útja és mai mindennapjaink között.
Az utolsó állomás a mécsesekkel feldíszített templomban volt, ahol közös záró ének után a plébános mindenkinek megköszönte a részvételt és a közös imát, valamint az eseménysorozat folytatására Tardra invitálta a híveket, ahol ünnepi szentmisével zárult az imanap.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com